Кожна господиня знає, що перед тим, як завантажити речі в машинку, потрібно уважно прочитати етикетки. Але є речі, які ми звикли прати вручну, навіть не підозрюючи, що їх можна прати в пральній машині.

 Багато речей ми просто боїмося прати в пральній машині, боячись їх зіпсувати, і це правильно. Але є маса речей і аксесуарів, які ми перемо вручну, хоча це завдання можна спростити. Які речі можна прати в машинці і не боятися їх пошкодити або зіпсувати?

Гумові килимки для йоги і ванної кімнати. Хоча на таких килимках і не видно бруду, прати їх потрібно регулярно і робити це можна в звичайній пральній машині. Головне виконати кілька умов: прати в холодній воді, на делікатному режимі і не використовувати миючі засоби. Сушити такі речі потрібно на відкритому повітрі, найкраще при відкритому вікні на балконі.

Шкіряні та тканинні сумки. Шкіряні, тканинні і вінілові сумки також можна прати в пральній машині. Такі вироби потрібно прати в теплій воді, вибирати м'які засоби для прання і не ставити занадто великі обороти при віджиманні.

Душові фіранки, мочалки і губки. Всі ці речі періодично потребують прання, але їх одних буде недостатньо, тому завантажте в машинку ще пару великих рушників. Для прання фіранок і мочалок необхідно зовсім небагато порошку або миючого засобу, а прати такі речі можна на стандартному режимі.

Лежанки для тварин. Перед пранням, лежанки для тварин потрібно підготувати, ретельно їх пропилососити. Разом з лежанками можна випрати і повідці, але їх потрібно покласти в спеціальний мішечок для прання або наволочку. Додайте зовсім небагато миючого засобу і періть на звичайному режимі.

Угги і спортивне взуття. Все взуття необхідно прати в холодній воді, на делікатному режимі. Попередньо потрібно очистити його від засохлого бруду і дістати шнурки. Кеди і кросівки рекомендується прати в сітчастому мішку разом з парою рушників.

Бейсболки і гумки для волосся. Ці аксесуари також можна прати в пральній машинці, але в холодній воді і на делікатному режимі, використовуючи спеціальний мішечок для прання. Уважно читайте етикетки якщо у бейсболки картонний козирок, прати її в машинці не можна.

Як правильно прати пуховик в пральній машині та вручну

6 лайфхаків, які допоможуть завжди підтримувати чистоту в будинку