В тебе іноді виникає почуття, що, незважаючи на постійне прибирання, будинок завжди захаращений? Це не тільки твоя проблема. Добре, що давно є способи з нею боротися.

 Як перемогти хаос і бардак? Потрібно просто перетворити прибирання в приємне проведення часу. Так це можливо.

 
Всьому своє місце
Порядок - це знаходження кожної речі на своєму місці. Якщо місця у речі немає, то це сміття. Тому подбай про коробочку, ящик або інше функціональне місце для всіх потрібних речей. Для цього можна розділити їх на категорії, наприклад, створити ящик для техніки і полицю для прикрас.
 
Непотребу - бій
Викидай безжально все, що не використовуєш мінімум рік. Це тобі вже не знадобиться, а тільки захламить приміщення.
 
Засоби і пристосування
Якщо ти не любиш прибирати, можливо, у тебе просто застаріла техніка. Віник і ганчірка мало у кого народять інтерес до наведення чистоти, як і господарське мило. Інша справа сучасні пилососи, універсальні губки, ганчірки з мікрофіброю і професійні засоби для прибирання. Так, доведеться витратитися, але результат не змусить себе довго чекати.
 
15 хвилин на кут
Є цікава техніка прибирання Fli Lady. Засікай 15 хвилин і приділи їх якомусь особливо захаращеному місцю. Не більше не меньше. Навіть якщо прибирання не закінчене: тільки 15 хвилин. Але і не відволікайся, весь цей час посвяти тільки прибиранню. Вибираючи одне місце кожного дня, ти прибереш навіть ті ділянки, які здавалися тобі безнадійними.
 
Генеральне прибирання
Звичайно, з нашими порадами про наведення порядку тобі не потрібно буде витрачати на генеральне прибирання цілий день. Але воно повинне бути раз в тиждень. Генеральне прибирання включає в себе миття вікон і дзеркал, чистку сантехніки, перегляд одягу в шафі.
 
Підключення помічників
Прибирання - НЕ мамин обов'язок. Кожен, хто живе в квартирі повинен підтримувати чистоту.
 
І твоя квартира завжди буде сяяти чистотою!