Дарувати презенти педагогам в українців - давня традиція. Що ж подарувати улюбленій вчительці на 8 березня, щоб порадувати її і, водночас, зекономити гроші?

Навчальний рік рідко минає без традиційного збирання грошей з батьків: на свята, ремонт класів чи подарунки вчителям. Якщо з першими двома пунктами багато хто мовчки погоджується, то третій викликає чи не найбільше суперечок. 

А ви знали, що в Німеччині подарунок може спричини не лише скандал, але й звільнення педагога? Шкільні вчителі не мають права приймати подарунки, дорожчі за 10 євро. У Берліні сувеніри, які коштують 30 євро, дозволені за умови, що ці кошти зібрав увесь клас, а не одна чи кілька дітей. Подарунки, які коштують більше 50 євро, заборонені. Щоб їх отримати, потрібно питати дозволу у міського відділу освіти.

Насправді дарувати презенти педагогам в українців — давня традиція. Педагоги - такі ж люди, як і медики, продавці і т. д. Практично всі святкують свої професійні свята, отримують подарунки від близьких людей, так чому не можна порадувати презентом вчительку, тим більше у такий святковий день? Найпопулярнішими, недорогими та доречними в такому випадку вважаються наступні подарунки:

 
  • книга. Друковане видання підбирайте в подарунковому варіанті. Перед покупкою постарайтеся дізнатися улюблену тематику вчительки. Перед врученням учень (або ж учні) може написати від себе особисто привітання на розвороті книги;
  • квитки. Перед покупкою переконайтеся в тому, що захід, на який хочете подарувати вчительці квиток, стовідсотково їй сподобається. Варіантів безліч: театр, виставка, балет, футбол, концертна програма, цирк, кінотеатр і т. п. Рекомендується дарувати не один, а два квитка, особливо, якщо вчителька має сім'ю;
  • чай або каву. Подібні подарунки, можна сказати, досить банальні, але кожній вчительці буде приємно отримати в дар якісний сорт чаю або кави. Додатково рекомендується придбати красиву чашку з відповідним святовим малюнком або написом;
  • солодощі. Смачних варіантів презентів величезна кількість. Можна придбати іменну шоколадку, набір тістечок з написаним на них кремом побажанням, цукерковий букет, кошик з фруктами і цукерками або апетитний тортик;
  • квіти. Без букетів квітів жодна вчителька на свято не залишиться. До будь-якого подарунка потрібно додати букет або одну квітку, красиво оформлену. Все частіше підносять в дар замість букетів живі кімнатні квіти у вазонах, особливо популярними є орхідеї.
  • а також актуальними будуть: підставки, риночки, вази, посуд, солодкі або солоні букети з продуктів, фруктів, цукерків. Також це можуть бути: ексклюзивні або іменні речі (рушники, подушки, портрети, колажі фото на склі тощо)
  • подарунок за інтересами. Якщо вчитель має якесь захоплення, то доречно буде подарувати щось дотичне до його зацікавлень.
  • А ще ви можете подарувати щось у клас - приємний та корисний подарунок!

8 Березня – свято, нагадує жінці, що її цінують і люблять. Вчителі з особливим трепетом ставляться до цього дня. Так приємно отримувати знаки уваги від своїх учнів. Проявіть трохи фантазії, дізнайтеся переваги класного керівника або вчителя, який викладає окремі предмети, відкиньте банальності – і тоді ваш сюрприз порадує педагога!