Встановлення вдома новорічної красуні - це ще один привід потурбуватися про безпеку, особливо, якщо вдома є малюки. Пропонуємо вам кілька правил, які допоможуть вберегти і святкове дерево, і дитину від небезпеки.

Новорічне дерево може представляти для дітей, і для дорослих кілька небезпек, а саме:

  • пожежна небезпека;
  • падіння ялинки на дитину;
  • небезпека ялинкових прикрас;
  • дрібні голки натурального дерева;
  • новорічний дощик, конфетті та інші. 

Найбільша небезпека живої ялинки - це те, що з дерева обсипаються голки і є ризик їх потрапляння в дихальні шляхи. Між голок можуть зимувати різні комахи і прокинутися в теплому приміщенні. На дереві може бути деревний пилок і спори цвілі, які викликають алергічну реакцію у дитини.

ПРАВИЛА ВСТАНОВЛЕННЯ І ДОГЛЯДУ ЗА ЯЛИНКОЮ

  1. Перед тим, як занести ялину в будинок, її потрібно як слід витрусити. Не варто тримати живе дерево в будинку більше 2 тижнів.
  2. Перед встановленням штучної ялини, вимийте її під проточною водою. Міняти штучну ялинку на нову потрібно кожні 10 років.
  3. Якщо ви вибрали натуральну ялину, її потрібно поставити в воду для запобігання швидкого висихання. Дерево має відповідати розмірам приміщення і встановлюватися таким чином, щоб гілки не торкалися стін і стелі.
  4. Новорічна ялина повинна розташовуватися далеко від опалювальних приладів і, для запобігання її падіння, бажано використовувати спеціальні підставки.
  5. При виборі ялинкових прикрас зверніть увагу на сучасні пластикові моделі, які більш безпечні для дітей, ніж скляні.
  6. Перед розміщенням на ялинці електричної гірлянди, уважно огляньте її на предмет пошкодження проводів, перевірте працездатність, при найменших підозрах краще замінити її на нову.
  7. Відмовтеся від використання свічок, бенгальських вогнів і т.д. на користь інших виробів, що не горять. Категорично не можна використовувати вдома, навіть на балконі, будь-яку піротехніку.
  8. При підготовці до свята не зайвим буде придбати і приготувати первинні засоби пожежогасіння. Наприклад, вогнегасник, яких безліч на ринку. Потрібно уважно підійти до його вибору та вивчити інструкцію.
  9. Важливо пам'ятати, що вогнегасник може допомогти тільки в разі своєчасного використання, при займанні великих масштабів, користі від нього не буде. Саме тому необхідно вибрати для нього правильне місце розташування і зберігання.

Усі ці правила надто важливі, не варто нехтувати ними. Адже безпека і здоров'я вас і ваших діток - це найголовніше. 

Читайте також: Як прикрасити вікна до новорічних свят: фотопідбірка