Всі молодята в день весілля впевнені в тому, що вони будуть разом завжди. Та як показує практика, це не завжди так. За якими ознаками можна зрозуміти, що сімейне щастя недовговічне?

Причини,  через які розпадаються сім'ї

1.       Вступ у шлюб у молодому віці

Так, психологи визначили, що ранні шлюби розвалюються швидше за ті, в які люди вступають в більш свідомому віці. Пов'язано це з юнацьким максималізмом юних закоханих, їх небажанням йти на компроміси і гормональними сплесками.

 2.       Неповна зайнятість чоловіка на роботі

Якою б безглуздою ця причина не здається на перший погляд, але недостатня зайнятість чоловіка негативно впливає на відносини в парі. Причинами конфліктів і надалі розлучення стають фінансові та побутові питання, коли чоловік недостатньо заробляє і не хоче ділити домашні обов'язки в зв'язку з наявністю вільного часу.

3.       Відсутність вищої освіти
Дивно, але відсутність вищої освіти негативно впливає на відносини в родині. Каменем спотикання в цій ситуації стають низький рівень доходів і недостаток мудрості подружжя.

 4.       Неповага до чоловіка (дружини)
Неповага партнерів один до одного часто призводить до сварок і розлучення
Психологи визначили чотири основні причини, які призводять до розлучення - це неповага, критицизм, жертовність і блокування розмов. Всі ці типи поведінки руйнують стосунки і прирікають на їх швидкий розрив.

 5.       Бурхлива пристрасть
Якщо відносини і сім'я починаються занадто пристрасно і чуттєво, то через кілька років спільного життя полум'я любові може згаснути. Підтримувати той рівень сексуальної активності практично немає можливості, тому партнери втрачають інтерес один до одного.

 6.       Стреси і емоційне навантаження
Неприємності на роботі, труднощі в кар'єрі або бізнесі, невдачі і стрес погано впливають на «погоду в будинку» і відносини між подружжям. Якщо виливати весь негатив на свого партнера, то в якийсь момент він не витримає і голосно грюкне дверима.

 7.       Уникнення конфліктів і замовчування проблем
Коли назріває конфлікт і один з подружжя намагається порозумітися і розставити крапки над «і» в складній ситуації, а другий уникає розмови і з'ясування відносин, то це тривожний дзвіночок. Пари з невирішеними конфліктами і тривалими образами часто розпадаються, так і не зрозумівши істинних причин сварок і образ партнера.