На Рівненщині стартувало навчання у школах. Майже всі учні сьогодні сіли за парти після зимових канікул. Але є й винятки. У Костопільському районі канікули продовжили через високу захворюваність дітей на грип. Яка ситуація у інших районах області, дізнавалась Лідія Снарська.

Третьокласниця Марія до школи після зимових канікул зібрала повний рюкзак підручників. Дівчинка зізнається, відпочивати хочеться й досі. Каже, канікули провела з користю. Встигла й повчитися.

На те, що діти встигли відпочити, сподівається і директор школи. Каже, цьогоріч зимові канікули були довгі, діти зустріли вдома майже всі новорічні свята. Навчання у другому семестрі розпочинатимуть поступово.

Сьогодні до школи школярів прийшло чимало, та все ж відсутні майже чверть дітей - зазначає директор закладу. Жінка сподівається, що це пов'язано не з хворобами.

За словами головного епідеміолога Рівне нської області, захворюваність на грип чи ГРВі у Рівному не висока. Його рівень до епідеміологічного порогу не перевищив навіть 50%. А по області карантин ввели у Костопільському районі. Там до 18 січня діти будуть вдома.

До слова, кількість хворих на грип чи ГРВІ в Рівне нській області складає 6700 осіб. З них 55 % це діти. Проте у профільному управлінні заспокоюють, кажуть цифри відповідають щорічному сезонному рівню.  

Читайте також: 

ЗНО 2019: які сюрпризи чекають на рівнян?