Масляна - одне з найулюбленіших і веселих свят в народі. З Масляною пов'язано чимало різних прикмет, знаючи які, можна залучити в своє життя щастя або вберегтися від біди.

 Масляний тиждень в 2019 році триватиме з 4 по 10 березня, а 11 березня вже почнеться Великий піст. Традиційно, на Масляну прийнято пекти млинці, відвідувати різні ярмарки та шоу, приймати гостей, з усім цим пов'язано дуже багато прикмет, які дійшли до нас від наших предків. Що потрібно знати і робити в  Масляний тиждень, щоб в сім'ї панували достаток і благополуччя?

Масляна - веселе свято і відзначати його потрібно пишно і щедро, хто скупиться на частування - той бідно проведе весь рік.

На Масляну потрібно обов'язково зібрати за столом всю сім'ю і приготувати млинці, це згуртує родичів, принесе мир і розуміння.

Якщо у господині млинці виходять гарні і пишні, то рік буде дуже благополучним для сім'ї, а якщо немає, наприклад, прилипають до сковороди - то буде багато труднощів і випробувань.

Чим більше млинців напече господиня на Масляну, тим багатшим і більш вдалим буде життя.

Наші предки асоціювали млинці з сонцем, тому вважається, чим більше млинців напекти, тим більше сонячних днів буде в році.

Якщо на Масляну нагрянули несподівані гості - радійте, вони принесуть в ваш дім щастя і удачу.

Якщо на Масляну позбутися непотрібних речей, то незабаром у вас буде багато обновок.

У перший день Масляного тижня потрібно обов'язково спекти млинці, вони присвячуються предкам. Перший спечений млинець - поминальний, його потрібно розкришити на вулиці птахам або тваринам.

Якщо перед Масляною вдарили морози, то літо буде холодним і дощовим.

На Масляну теща обов'язково повинна запросити зятя на млинці і не шкодувати для нього частувань, тоді вони будуть жити в мирі та злагоді.

Масляна 2019: що можна і не можна робити в ці дні

Що подарувати на 8 березня: поради рівнянам