Кожна вагітна знає, будь це перший чи восьмий раз, народжувати все одно страшно. Як полегшити родову діяльність і зменшити біль без медикаментів, ми розповімо в цій статті.

Позбутися повністю від болю не вийде. Така природа родів, але мінімізувати їх і полегшити породіллі стан цілком можливо.

Підтримуйте форму під час вагітності
Надлишок зайвої ваги буде впливати на пологи. Жінки, які набирають в межах норми, народжують швидше. Як підтримувати себе у формі? Не переїдати, по можливості робити гімнастику. Можна записатися на плавання або йогу для вагітних.

Також читайте: Як підібрати щасливе ім'я дитині за датою народження

 

Відвідайте курси для вагітних
Особливо якщо у вас перші пологи. Там вас познайомлять більш детально з родовим процесом. Ви зрозумієте на якому етапі зможете полегшити біль за допомогою дихання або самомасажу.

Партнерські пологи
Гарна підтримка під час пологів здатна полегшити весь процес. Якщо ваш чоловік боїться йти з вами, візьміть маму, сестру, найміть спеціально навчену людину. Партнер в пологах повинен бути спокійним, адекватним і постійно підтримувати.

Відволікайте себе
Перші пологи від початку переймів тривають в середньому від 12 годин. Тому, коли починаються найперші легкі перейми, не панікуйте. Якщо ви витратите всі зусилля на дихання і рахунок інтервалу переймів в перші години пологів, у вас зовсім не буде сил на основну роботу. Відволікайте себе журналом, легкою прогулянкою або серіалом. Головне – не перестаратись.

Також читайте: Як правильно говорити з дитиною про секс: для кожного віку свій підхід
 
Легкий перекус
Голодною породілля бути не повинна, інакше у неї не буде сил виштовхувати дитини. Але відкладіть курку гриль перед поїздкою в пологовий будинок. Їжа повинна бути легкою, інакше занадто повний шлунок може викликати у вас почуття нудоти і блювання під час активної стадії пологів.

Не лягайте
Коли все болить інстинктивно хочеться лягти, але тільки не під час пологів. Перебування в вертикальному положенні протягом більшої частини пологів дозволить гравітації працювати на вас: голова дитини, натискатиме на вашу шийку матки і допоможе їй швидше розкритися. Спробуйте різні вертикальні позиції для себе, щоб зрозуміти, де проживати біль комфортніше.