Чудова осіння пора - це не лише привід для прогулянок, для яскравих фотосесій, а ще й можливість розвивати творчі здібності дитини. Ми підготували для вас підбірку ідей, що можна зробити з дітками з природних матеріалів, які згодяться і для садочку, і для школи, і для домашнього розвитку.

Під час прогулянок з дітками у парках чи лісі, збирайте листя, каштани, жолуді, шишки. Все це стане у пригоді під час виготовлення різноманітних осінніх композицій.

Декоративний вінок з листя

Традиція декоративних віночків на двері прийшла до нас із заходу. Подібний елемент декору популярний в період різдвяних свят, але по рівню створення затишку, осінні віночки нічим не поступаються зимовим. Отже, готуємо картонний каркас, клей, прикраси на власний смак і багато-багато кольорового листя. Сідаємо поруч з дитиною, насолоджуємось сімейною ідилією і творимо прекрасне.

Скляний підсвічник з кленового листя

Це може бути осіння саморобка для дому, але навряд чи в школу чи дитячий садок. Все таки техніка пожежної безпеки. Для створення затишного елемента декору знадобиться скляна банка (бажано широка), клей, свічка-таблетка, прикраси та кленове листя. Можна використати цю ідею за основу та додати своїх, унікальних компонентів.

Сова з шишок

Шишки – ідеальний матеріал для осінніх саморобок. Дуже мило виглядають «шишкові» сови. Для оформлення підійдуть інші природні матеріали (шапочки жолудів, листочки), кольоровий папір або фетрові деталі. Останні, до речі, може вирізати сама дитина. З фетром працювати так само просто, як і з картоном.

НЛО з гарбуза

Саме так, з гарбуза можна зробити не тільки карету для Попелюшки, але й транспортний засіб для прибульців. Для оформлення такої осінньої саморобки знадобляться ще зубочистки, часник, морква, листя, калина та пластилін. Маленькі голівки часнику з допомогою пластиліну перетворюються на цікавих інопланетян, а морква – на ніжки НЛО. Запропонуйте дитині вигадати власні деталі – ви здивуєтесь, наскільки креативним є ваш малюк.

Дерево з гарбузового насіння 

Традиційно аплікації виконуються із використанням сухого листя. Але спробуйте поекспериментувати та зробити з дитиною незвичну аплікацію з гарбузового насіння. Щоб зробити насіння кольоровим, використайте гуаш, дайте йому висохнути, а потім приклеюйте разом з дитиною на готовий макет, який попередньо роздрукуйте. А можете запропонувати малюку намалювати основу дерева самостійно. 

Закладки для книг з гербарію 

Можна поєднати декілька технік та створити незвичний осінній поробок з природних матеріалів. Пропонуємо спробувати виготовити закладинки з елементами гербарію. Це цікава творча робота з дітьми-школярами. Робота над такими закладками - це політ фантазії. Можна зробити усе за власним смаком, як забажає дитина. За основу використайте картон, а для декору, окрім сушеного листя, використайте бусинки, гудзики, фарбу, шнурівки та інше.

Читайте також: 30 позитивних фраз, які потрібно говорити дитині щодня

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber