Чи знали ви, що деякі продукти харчування взагалі не можна зберігати разом? Це погіршує їх зовнішній вигляд і зменшує термін зберігання. І особливо часто це трапляється з різними овочами та фруктами.

 Які ж фрукти та овочі не можна зберігати в одному пакеті або в одному відділенні холодильника?

Цибуля і картопля

У готових стравах вони відмінно один одного доповнюють, але в сирому вигляді їх краще зберігати якнайдалі один від одного. Тому як ароматичні речовини з цибулі негативно впливають на картоплю, викликаючи її псування. А ось зберігати цибулю поруч з часником - навпаки, дуже корисно.

Яблука і апельсини

Незважаючи на те, що обидва цих фрукта - улюблені компоненти багатьох популярних дієт, зберігати їх краще окремо один від одного. Просто тому, що апельсинам потрібна хороша вентиляція, а яблукам - навпаки. Так що місце в холодильнику варто вибирати, виходячи з цього принципу.

Читайте також: Як вибрати овочі та фрукти без хімії

Морква, червоний буряк і цибуля

Цибуля прекрасно захищає себе від шкідливих мікроорганізмів, а от інші овочі не можуть цим похвалитися. Так що зберігати їх краще в окремих паперових пакетах - тільки це може гарантувати, що овочі не почнуть пліснявіти. Цибулю взагалі варто зберігати в окремому ящику, подалі від інших продуктів харчування.

Гарбуз, яблука і груші

Проблема в тому, що гарбузам абсолютно все одно, на якій стороні і як довго лежати. А яблукам і грушам - ні. Тому їх варто перевертати, інакше - піде цвіль і подальше руйнування. І щоб про це не забувати, їх краще зберігати подалі від гарбуза, до якого можна мало не через півроку заглянути - і нічого з ним не станеться.

Огірки і фрукти

Справа в тому, що такі фрукти, як банани і дині, виділяють речовини, що прискорюють дозрівання плодів. І на огірки це теж впливає - вони втрачають вологу і пружність, за рахунок чого - серйозно погіршуються їхні смакові якості. Щось аналогічне відбувається при зберіганні поруч помідорів і огірків, тільки повільніше. Втім, якщо хвостики бананів і диню обернути паперовими серветками, то виділення газу сповільниться, і огіркам передчасне дозрівання вже не так різко загрожуватиме.

Читайте також: Як вибрати свіжі яйця: 6 підказок для господині

Базилік, кріп та інші

Зелені рослини, які можуть грати роль спецій. Їх краще зберігати окремо від усього, причому - як самі звичайні квіти. Тобто - спочатку обсушити, потім - зрізати частину стебел, а потім - поставити в воду, яку потрібно буде регулярно міняти. Це дозволить зберегти зелень свіжою якомога довше.