Депутати Рівненської міської ради під час сесії сьогодні, 22 липня, підтримали звернення до Офісу Генерального прокурора та Державної служби України з питань праці щодо розслідування аварії на ПАТ «Рівнеазот», яка сталась 20 липня.

Депутати просять провести на підприємстві позапланові перевірки, а винних притягнути до кримінальної відповідальності.

«Ми депутати Рівненської міської ради звертаємося до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової та т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка з вимогою:

  1. Провести перевірку дій працівників та керівництва підприємства під час аварії на предмет відповідності чинному законодавству;
  2. Провести розслідування причин та наслідків аварії відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;
  3. У випадку встановлення порушення законодавства притягнути винних осіб до відповідальності, у тому числі кримінальної», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, сповіщення про аварію від "Рівнеазоту" не надходили. Система сповіщення не спрацювала, бо не було відповідного повідомлення. А правоохоронці про подію дізнались майже через годину після дзвінка невідомої особи на спецлінію. Інші спецслужби дізнались із соцмереж. 

Читайте також: Чому не повідомили спецслужби: у Рівному розслідуватимуть інцидент на "Рівнеазоті"