Сьогодні, 21 липня, відбулось засідання комісії ТЕБ та НС, на якому обговорювали наслідки вчорашньої аварії на підприємстві "Рівнеазот".

Як ми повідомляли раніше, Рівненщину учора сколихнула новина про вибух на "Азоті". Люди почали поширювати фото та відео з помаранчевою хмарою, а також закликали зачиняти вікна, одягати маски та сидіти вдома. Однак керівництво одразу заперечило цей факт.

Сьогодні ж екстрено зібралася міська комісія ТЕБ та НС, на якій обговорили алгоритм дій усіх служб.

Зокрема, вирішили наступне:

  • провести позапланові перевірки усіх хімічних підприємств, котрі є на території міста Рівне, а таких небезпечних підприємств є два.
  • до 1 вересня перевірити усі потенційно небезпечні підприємства на предмет готовності до надзвичайних ситуацій спільно з службою ДСНС та іншими відповідними службами.
  • провести симуляційне навчання для усіх служб та управлінь, котрі мають взаємодіяти у нашому місті.
  • провести позачергове навчання для новопризначених керівників управлінь, департаментів, підрозділів Рівненського міськвиконкому, для того щоб вони - люди з різних сфер, але були готові розвитку тих чи інших подій.

На комісії зазначили, що сповіщення про аварію від "Рівнеазоту" не надходили. Система сповіщення не спрацювала, бо не було відповідного повідомлення. А правоохоронці про подію дізнались майже через годину після дзвінка невідомої особи на спецлінію.

Інші спецслужби дізнались із соцмереж. Щодо цього і хочуть здійснити розслідування, попри те, що усе обійшлося легким сполохом для жителів тамтешньої громади та жителів міста Рівне.

Більше дивіться у "Новинах Рівного" о 16.00 на телеканалі "Рівне 1" та читайте на нашому сайті.

Читайте також: Експерти дослідили повітря у зв’язку з аварією на "Рівнеазоті"