Сьогодні, 9 квітня, Всесвітній день антикваріату. Віряни вшановують пам'ять мученика Євпсихія. До Нового року залишилося 266 днів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО 

 

9 квітня в Україні і світі святкують Всесвітній день антикваріату. Антикваріат — це предмети давнини, які мають історичну чи культурну цінність. Вважається, що реліквії повинні мати вік понад 100 років. Антикварні предмети часто перебувають в спеціальних музеях, де кожен може побачити матеріальні свідчення минулих епох. Також антикваріат часто купують і продають для колекціонування.

 

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

  • якщо вранці іній і туман - рік буде урожайний;
  • якщо на небі немає хмар - рік буде ягідним;
  • птахи високо літають - довго дощу не буде;
  • якщо вдень тепло - літо буде спекотне.
  • 9 квітня прийнято молитися про гарний врожай.

Цього дня варто дослухатися до власної інтуїції та голосу. Не варто поспішати з будь-якими висновками чи ухвалювати необдумані рішення. Це саме той період, коли важливо пам'ятати приказку: "сім раз відміряй — один відріж".

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

  1. Варто уникати будь-яких хірургічних втручань.
  2. Не можна заздрити іншим людям.
  3. Заборонено лаятися і лихословити.

ЩО МОЖНА РОБИТИ

Сьогодні потрібно піти в храм і освятити гілочки верби - вважається, що вона отримує цілющу силу і виліковує хвороби, знімає пристріт і порчу. Ними легенько б'ють дітей і домашніх, примовляючи: "Не я б'ю, верба б'є!" Освячені гілочки зберігають у будинку весь рік - верба захищає житло.