Фото ілюстративне
Згідно виборчого законодавства, 30 березня, цього року в Україні настав так званий день тиші. Це неофіційна назва дня безпосередньо перед виборами, коли заборонена будь-яка політична агітація. Тож ми вирішили перевірити чи не порушують правил кандидати та до яких хитрощів вони вдаються.

Наша перевірка розпочалась з проспекту Миру. Напередодні тут стояло 5 білбордів із зображенням різних кандидатів. Тепер же деякі з них - пусті, а на інших видніється реклама у вигляді гасла. Вона не містить згадок про кандидата, але стилізована під впізнавану агітацію.

На вулиці Романа Шухевича рясніють білборди з тою ж прихованою рекламою. За три години нічного інспектування, ми побачили її достатньо. Однак комунальників за роботою не застали.

Вже зранку на виїзді з Рівного в напрямку Сарн знаходимо білборд, який відверто закликає голосувати ЗА одного з кандидатів.

Дивіться також: що рівнянам варто пам'ятати у день виборів (ВІДЕО)

По цій ж трасі видніються п'ять рекламних щитів. І знову ж таки знайома нам стилістика і заклик думати.

На виїзді з міста у напрямку Луцька така ж зовнішня реклама.

Якщо вночі на вулицях міста комунальників ми не зустріли, то вже зранку 30-го березня вони були. До прикладу, біля Рівне нської ОДА з рекламної площини знімають ще одне гасло. Робітник, який це робив, спілкуватись з нами відмовився. Втім на запитання "чи багато ще роботи" відповів - "достатньо".

До Дня тиші у центрі Рівного забрали "політичні намети".

Втім деяким рівнянам не вдалось насолодитись тишею, про що свідчать чисельні фотографії, які нам надсилали. Тут і відверта агітація чинного президента. І листівки у під'їзді, які закликають проголосувати за кандидата-самовисуванця. А на дошці оголошень замість афіш та інших повідомлень - декілька плакатів одного і того ж кандидата.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber