Всі ми намагаємося оптимізувати свої витрати і у кожного з нас свої на те причини. При цьому слід розмежовувати розумний підхід до грошових витрат і економію на собі. Чому жінки економлять на собі?

 Прагнучи заощадити побільше грошей, не варто забувати про те, що з часом економія на собі може перерости в патологічну звичку. А її наслідком можуть бути навіть психічні розлади. Тому витрачайте гроші на себе з розумом, а економте - не втрачаючи розуму.

Свідомі обмеження для себе в необхідних щоденних благах призводять до найрізноманітніших наслідків. Так, жінка, економлячи на собі:

  • Втрачає жіночу привабливість;
  • Її життя втрачає чарівність і відчуття чарівництва;
  • Жінка постійно сумна і обтяжена побутовими проблемами;
  • Не цікава чоловікам;
  • Відчуває хронічну втому і незадоволена життям;
  • Нещасна.

10 причин, за якими жінка економить на собі

1. Відмова від турботи про себе

Притому це проявляється не тільки в небажанні витрачати на себе гроші, а й час. В результаті жінка забуває про манікюр і відвідуванні перукаря, розчиняється в сімейних турботах і втрачає свою привабливість.

2. Надає перевагу чужим інтересам над своїми

Так, пані вважає себе негідною дорогого парфуму або брендового аксесуара. Коли їх їй підносять в подарунок, може відмовлятися або говорити, що не варто витрачати гроші. А сама їх собі тим більше не купила б.

Читайте також: Чому варто відмовитися від пластику і як це легко зробити

3. Шопінг викликає стрес

Шкодуючи на себе грошей, жінка може довго відкладати великі покупки, роками не їздити у відпустку або просто говорити собі, що цілком можна обійтися і без цього.

4. Недостатня мотивація

Іноді небажання витрачати гроші стає наслідком того, що дівчина сама до кінця не розуміє, потрібна їй якась річ, чи ні. У підсумку приймає рішення, що краще відкласти гроші «на чорний день», а без нової речі можна і обійтися

5. Високий рівень відповідальності

Часто дами відмовляють собі в «списку бажань» через те, що починають думати, а раптом потім не вистачить фінансів оплатити за курси дитині або за квартиру. Щоб подібного не відбувалося, потрібно правильно підходити до планування сімейного бюджету. І окремою його статтею повинні стати витрати на ваш особистий розсуд, будь то похід в театр, салон краси або придбання нової сумочки.

Читайте також: 6 простих звичок, які змінять ваше життя на краще за лічені дні

6. Жертовність і відчуття власної важливості

Іноді жінки намагаються вирішити фінансові проблеми сім'ї та чоловіка, приносячи свої інтереси в жертву. На підсвідомості у них відкладається, що тільки таким чином вони можуть привернути до себе увагу і любов близьких людей. Виходить, коренем даної проблеми є занижена самооцінка, і необхідно працювати над нею.

7. Режим контролю

Ви жорстко відмовляєтеся від витрат на себе, а збережені кошти викликають ейфорію. Це як антипод шопоголізму: дві крайності, яких слід уникати.

8. Депресія

Депресія сама по собі призводить до того, що вам нічого не хочеться, в тому числі, і здійснювати покупки. Але одним із способів її подолати є прогулянка по магазинах або відвідування спа-центру.

Читайте також: 3 речі, які обов'язково повинні бути в будинку у кожного знака Зодіаку

9. Зона комфорту

Економлячи день у день, людина звикає до такого стану. Так, деколи треба тугіше затягнути пасок, щоб виплатити іпотеку або роздати борги. Але багато хто з нас так звикають економити, що потім складно переламати себе і почати радіти життю і не відмовляти собі в задоволеннях.

10. Жінка не бачить перспектив

В такому випадку втрачається інтерес до життя, а про майбутнє жінка не замислюється. Часто подібне відбувається з тими, чиє життя перетворилося на рутину, а надії на особисте щастя йдуть з роками.

І виходить замкнуте коло: з одного боку, потрібно починати вкладати в себе гроші, щоб поліпшити якість життя і змінити хід подій на краще, а з іншого, жінка нічого не хоче для цього робити. В результаті проблем, приводів для депресії і відсутності інтересу до життя стає все більше.