Плануєте освіжити свій будинок, але не знаєте, вибрати шпалери або фарбу для обробки стін? Обидва варіанти мають свої переваги, але тут ми обговоримо основні причини вибору шпалер замість фарби для стін вашого будинку.

 Шпалери довговічні

Шпалери, як правило, більш довговічні, ніж фарби. Фарба може розтіктися і відшаровуватися від вологи або випадкових впливів, в той час як шпалери в більшості випадків будуть протистояти більшості ситуацій. Наприклад, штукатурка може потріскатися і ці тріщини видно на пофарбованій поверхні.

А шпалери приховають всі погрішності стіни, особливо відмінно закривають похибки поверхонь фактурні шпалери. Це збільшує термін служби шпалер, а це означає, що вам не доведеться повертатися і відновлювати стіни роками, а в деяких випадках навіть десятиліттями.

Ще один момент, пов'язаний з використанням шпалер, полягає в тому, що їх набагато легше чистити, ніж фарбу. Коли шпалери стають брудними плямами, ви можете просто стерти їх. Хоча ви можете стерти деякі фарби, це може привести до їх остаточної обробки або залишити блискучу пляму.

Цей збільшений термін служби означає, що вам не доведеться переробляти всю кімнату так часто, заощаджуючи ваші гроші на лакофарбові матеріали, трудовитрати і час. Підраховано, що вибір вінілових шпалер замість фарби може заощадити до 30% витрат.

Як вибрати меблі для дитячої: поради для батьків

Шпалери більш гнучкий матеріал у відношенні стилю

Сучасні шпалери представлені в різних стилях від смуг до візерунків. Не кажучи вже про складну і різноманітну палітру. Ця різноманітність надає великий вибір при створенні стилю кімнати і більше свободи в обробці будинку.

Шпалери пропонують більше можливостей в дизайні, їх хитромудрі візерунки і кольори набагато багатше, ніж у фарб. Фарби в обробці стін - це складність з вибором майстрів, палітри (одна справа на етикетці, інша - колір фарби на стіні). Фарбування вимагає художніх і технічних навичок. Шпалери можуть варіюватися від дуже складних до більш абстрактних дизайнів, і в будь-якому випадку їх так само легко зняти зі стіни.

Ще один чудовий момент полягає в тому, що шпалери не вимагають складної підготовки поверхні, грунтовок, зачистки та інших робіт, як при фарбуванні.

Шпалери більш унікальні на відміну від фарб

Ніхто не хоче чути «у мене такий же колір стін у вітальні, як у сусіда», однак це досить часто зустрічається при фарбуванні стін. Фарба буває різних кольорів, але люди зазвичай вибирають одні і ті ж нейтральні кольори, щоб забарвити свої стіни, в результаті чого кожна кімната виглядає однаково.

З такою кількістю дизайнів і колірних рішень, не дивно, що все більше і більше людей обирають шпалери, щоб оформити свої стіни.

Шпалери знову в моді!

Сучасні шпалери пов'язані в першу чергу з модою 90-х років, особливо ті, які оформлені в квіткових візерунках. Сьогодні великий вибір шпалер, багатство дизайнів і квітів, а також міцні матеріали роблять цей оздоблювальний матеріал незамінним практично для будь-яких кімнат.

10 правил для вхідних дверей: як захистити будинок

8 головних помилок в дизайні маленької кімнати