Осінь і зима – це дві пори року, коли ми мерзнемо найбільше і це спричинює дискомфорт. Є люди, яким холод дошкуляє дуже сильно неспроста. Зазвичай, цьому є медичне пояснення. Далі у статті описані головні причини, чому людина мерзне і не може зігрітися.

Кожен стан людського організму має своє пояснення. Така ж ситуація і з холодом. Причин, чому людина часто мерзне є кілька.

НЕДОСТАТНЯ КІЛЬКІСТЬ ЗАЛІЗА В ОРГАНІЗМІ

Дефіцит заліза може бути однією з причин, яка призводить до того, що ви постійно мерзнете. Крім цього, медики стверджують, що низький рівень гемоглобіну призводить до слабкості, запаморочень в голові і відчуттям, що вам постійно холодно. Якщо ви помітили за собою подібні симптоми, зверніться до лікаря, який виявить причину і призначить відповідне лікування.

НИЗЬКИЙ АРТЕРІАЛЬНИЙ ТИСК

Люди з низьким артеріальним тиском мерзнуть більше за інших. Справа в тому, що при низькому тиску кров біжить по венам повільніше внаслідок зниженого тонусу судин. Справиться з цим допоможуть гарячі напої, а також фізичні навантаження.

НЕДОСИП

Недосип призводить до погіршення терморегуляції, тим самим змушуючи нас мерзнути. Налагодьте свій режим дня, відпочивайте і намагайтеся повноцінно висипатися, щоб організм міг легше переносити холодну пору.

ДІЄТА

Якщо ви дотримуєтеся дієти і різко скоротили кількість калорій у раціоні, то ваш організм почне економити енергію і уповільнювати швидкість обміну речовин. Це призводить до того, що вам постійно буде холодно. Восени і взимку найбільш актуальними будуть дієти з теплими супами і стравами, багатими на білок, які допоможуть залишатися активними і бадьорими.

ПРОБЛЕМИ З ГОРМОНАМИ

Гормональні порушення призводять до сповільнення теплообміну. Якщо у вас спостерігаються подібні проблеми зі здоров’ям, треба особливо уважно віднестися до вибору осіннього і зимового одягу.
Актуальною для вас буде багатошаровість в одязі. Спеціалісти вважають, що зігрітися за допомогою кількох шарів одягу набагато простіше, ніж за допомогою одного теплого светру.

КУРІННЯ

Куріння – це ще одна причина, через яку ви постійно мерзнете. Зазвичай, у курців найбільше мерзнуть руки і ноги. Це відбувається через звуження судин під час куріння.

ВАГІТНІСТЬ

За словами медиків, вагітні мерзнуть більше звичайного. Через гормональні зміни в організмі, відчуття холоду може виникати значно частіше, ніж раніше. Зігрівайтеся гарячим напоями, теплим одягом, який облягає тіло, але не сковує ваші рухи.

Читайте також: Як жити щасливо: секрети найщасливішої країни у світі

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber