Вузькі фахівці завжди отримують хороші гроші. А що, якщо ваша спеціальність виявиться єдиною в своєму роді на всю країну? Пропонуємо вам дізнатися 7 вузьких спеціальностей, яким можна навчитися в університетах світу

Якщо раніше всі вступали на поширені спеціальності, то зараз абітурієнти керуються не так модою, як прогнозами на майбутнє. Адже сучасний ринок праці настільки динамічний, що за час навчання професія може зникнути зовсім. На кого піти вчитися?

Спеціаліст по стадіонних трав'яним покривом

Ідеальну стадіонну галявину для ніг футболістів вирощують такі фахівці. А ви думали, що трава росте сама по собі? Студенти цього факультету в Університеті штату Пенсільванія вивчають основи вирощування і догляду за трав'яним газоном на стадіонах, а також біологію, хімію і метеорологію. Цікаво у них є недобір на спеціальність?

Аукціоніст

Якщо ви хочете витончено стукати молотком, продаючи антикваріат на аукціоні, то ця професія - для вас. Навчитися на аукціоніста можна в Harrisburg Area City College. Там вчать студентів вибирати і оцінювати предмети для аукціону.

Спеціаліст по прийняттю рішень

Ця спеціальність, чимось схожа на бізнес-стратега. Спеціаліст по прийняттю рішень повинен стати правою рукою топ-менеджерів. Вони будуть допомагати приймати вірні рішення, ґрунтуючись на даних науки і аналітики. Де навчитися цієї спеціальності? В Indiana University ви отримаєте всі необхідні знання.

Інженер парку розваг

Саме ці фахівці відповідають за функціональність і красу каруселей. Це вони проектують і будують парки розваг. І, мабуть, отримують за свою роботу кругленьку суму - адже навчання в California State University на цю спеціальність обходиться в 1892 $ за семестр.

Спеціаліст по упаковці

Уявіть, що ваш товар упакував доктор наук в області упаковки. Отримати спеціальність дипломованого пакувальника можна в Michigan State University. Чим же займаються випускники цієї спеціальності? Розробляють нові упаковки для товару, щоб вона була не просто функціональною і довговічною, а й екологічною.

"Бітловед"

Любіть The Beatles так, як їх люблять у Великобританії, тоді вам дорога на спеціальність "The Beatles, поп-музика і суспільство". Британський університет "Hope" в Ліверпулі випускає дипломованих "бітловідів", а також знавців в області впливу поп-музики на суспільство за останні 50 років.

Домогосподарка

Хто говорить, що домогосподарка - не робота? Liberty University так не вважає і пропонує своїм студентам отримати диплом бакалавра у сфері домоведення. Під час навчання студенти дізнаються, як поєднувати роботу і сім'ю, які цінності зміцнюють шлюб, навчаться вести домашні фінанси і готувати корисну їжу. Рік навчання цієї спеціальності обійдеться в кругленьку суму - 20 300 доларів США.