Рано прокидатися - справжні тортури для багатьох з нас. Що зробити, щоб ранкові збори замість стресу дали поштовх радісному і бадьорому початку дня?

Неприємний звук будильника перериває солодкий сон і невблаганно вимагає - пора вставати! Але так хочеться ще поніжитися в ліжку, особливо, коли за вікнами ще темно, на вулиці холод і негода. Не поспішайте схоплюватися з ліжка, дайте організму прийти в себе і - дійте по простому плану. Якщо все правильно розпланувати, часу для заряду бадьорістю на цілий день вистачить.

Музика. Замість будильника з неприємним різким звуком поставте таймер на музичному центрі або в комп'ютері - нехай включається улюблена музика: розслабяюча або така, щоб бадьорила, вибирайте самі.

Лінива зарядка. Поставте будильник на 10-15 хвилин раніше, ніж зазвичай. Це дозволить мати запас часу і провести його, ніжачись в ліжку. Лежачи в ліжку, з заплющеними очима робіть «ледачу» зарядку.

5 порід собак ідеальних для сім'ї: як вибрати кращого друга

Вона допоможе швидше прокинутися: зробіть кругові обертання зіницями (повіки закриті), потягніть пальці ніг вперед, розслабтеся, повторіть кілька разів, потягніться носочками ніг вперед, а верхівкою вгору - як би розтягуючи себе в різні боки, повторіть кілька разів, підніміть руки вгору, покрутіть кистями в різні боки. Придумайте свої авторські прості вправи в ліжку, які будуть вам приємні.

Ранковий душ. Починайте водні процедури, чергуючи теплу і прохолодну воду. Контрастний душ - краще засіб, щоб прокинутися зранку.

Щасливий сніданок. Натщесерце випийте склянку теплої води з часточкою лимона і ложкою меду. Це прекрасний спосіб запустити правильні процеси шлунково-кишкового тракту, детокс-спосіб для всього організму. А далі - не пропускайте сніданок, він повинен бути легким, але ситним - вівсяні пластівці з йогуртом, варені яйця або омлет. Не відмовляйте собі в задоволенні скуштувати улюблений напій: молочний коктейль з ягодами, склянку свіжого фрешу або чашку улюбленої кави. Кожен з цих напоїв наповнений гормонами радості і щастя, дозволить не тільки отримати насолоду від смаку, але і гарантує відмінний настрій на весь.