Холодні грудневі вечори вже саме час присвятити перегляду крутих серіалів. А в цьому місяці їх з'явиться чимало: від фантастики за розповідями Джорджа Р.Р. Мартіна до детективів і довгоочікуваного п'ятого сезону "Чорного дзеркала".

"Летючі крізь ніч"

Syfy/Netflix, прем'єра 2 грудня

Науково-фантастичний серіал за романом Джорджа Р. Р. Мартіна. За сюжетом роману, група дослідників вивчає загадковий космічний корабель, але щось пішло не так і практично всі ключові персонажі гинуть. Автори серіалу описують його "Психо в космосі", натякаючи на роботу Альфреда Хічкока, а також згадують як натхнення такі фільми, як "Чужий" Рідлі Скотта і "Сяйво" Стівена Кінга. В головних ролях знімуться Гретхен Мол ( "Підпільна імперія"), Оуен Маккен ( "Нічна зміна"), Девід Аджай ( "Форсаж 6" ), Ангус Семпсон ( "Фарго") та ін.

"Дивовижна місіс Майзель"

Amazon, прем'єра 5 грудня

Комедійний серіал був відзначений на церемонії вручення американської телевізійної премії Еммі в цьому році. Серіал завоював сім нагород. Це історія про зразкову домогосподарку Міріам Мейзел, яка підтримує свого чоловіка - невдалого коміка. Одного разу вона дізнається, що всі його жарти чужі і розчаровується. Чоловік йде до коханки, а Міріам залишається з розбитим серцем. Якось раз вона зайшла в клуб, де вечорами виступав зі стендапом її колишній чоловік і несподівано її імпровізована мова має шалений успіх. Так для Мідж починається нове життя.

Як колір одягу впливає на ваш настрій, самопочуття та успіх у справах

"Берлінські пси"

Netflix, прем'єра 7 грудня

Німецький драматичний серіал про кримінальний світ Берліна. У центрі сюжету - розслідування гучного вбивства відомого футболіста на передодні важливого матчу. За нього беруться двоє поліцейських з різними характерами. До того ж, один з них - турок за походженням, інший - виходець зі Східного Берліна.

"Вбивства за алфавітом"

BBC, прем'єра 25 грудня

Багатосерійна адаптація роману Агати Крісті з циклу про Еркюля Пуаро - "Вбивство за алфавітом". У головних ролях тільки зірки: Джон Малкович в ролі Еркюля Пуаро і Руперт Грінт з Гаррі Поттера в ролі інспектора Крома. Дія картини розгорнеться в 1933 році в Британії, де з'явився серійний вбивця. Маніяк здійснює криваві злочини і дотримується чіткого плану - ім'я, прізвище та місце вбивства повинно починатися з однієї літери. Наприклад, серед його жертв - Аліса Ашер з Андовера і Бетті Бернард з Бексхилл. Божевільний чітко слідує алфавітному порядку і на кожному місці злочину залишає залізничний довідник.

"Чорне дзеркало", 5 сезон

Netflix, з 28 грудня

Серії не пов'язані між собою ні сюжетом, ні акторами, ні часом або місцем оповідання. Всі сюжети об'єднує лише сатира на сучасний спосіб життя. Наскрізна тема - вплив інформаційних технологій на людські відносини.