Вони були закинуті та нікому не потрібні. Вони – довгобуди, завершення будівництва яких ніяк не могли дочекатися рівняни. Є люди, яким байдуже, а є ті, які змінюють місто. До успіху легких шляхів немає. Про складний шлях відновлення довгобудів розповів голова кооперативу «Квартал» Віктор Чернега.

«Відновити довгобуди було моєю мрією. Я за освітою економіст, але будівельний бізнес завжди мені подобався. Під час кризи 2008 року я їздив містом поблизу цих закинутих будівель та казав сам собі, що якби в мене була можливість, я б їх добудував. В нас гарне, зелене місто, але коли бачиш ці «будівельні скелети», стає неприємно. Пройшло близько 3 років і ми почали добудовувати ті будинки. Перший був на вулиці Черняка, потім – Дворецькій, і зараз третій – ЖК «Золота підкова».

Це незавершені будівництва, а тому кожна людина приходить із негативом від фірми, яка не виконала своїх обіцянок. Ми вирішуємо проблеми, які створив хтось інший: будівництво зупинилося, але вкладники залишися. Ми раді, що люди, які вклали колись в це гроші та довгий час чекали, нарешті отримають свої квартири.

В інших будівельних компаніях є штат людей, який займається продажами. Я все роблю сам: спілкуюся з клієнтами, вирішую питання та особисто ґарантую якість. Ми працюємо так, щоб людина нам довіряла, тому я намагаюся дотримуватися всіх обіцянок. Купуючи квартири у відновлених довгобудах, ви не тільки підтримуєте тих людей, які колись вклали гроші і нічого не отримали, а й змінюєте місто на краще. Адже замість закинутих будівель, які псують зовнішній вигляд міста, ми робимо красиві будинки, в яких живуть люди.

Зараз плануємо завершити довгобуд «Золота підкова» та почати працювати над новими проектами з чистого аркуша».

Більше читайте на 30-31 сторінках 2 випуску журналу "SURENZH"

Приєднуйтеся до нас у соціальних мережах!

Fichier:Instagram simple icon.svg Картинки по запросу фейсбук значок