Є література, яку ми читаємо дітям для задоволення - це казки, вірші або короткі оповідання. А є книги, які формують в дитині культуру і спосіб життя, з якими вона буде рости і дорослішати, які вплинуть на неї як особистість, допоможуть позбутися від труднощів.

Пропонуємо вашій увазі список книг, які стануть помічниками батькам. Адже на важливі теми потрібно говорити правильно. Ці книги важливо читати з дитиною, обговорювати прочитане і формувати правильні відповіді.

Також читайте:Вчені розповіли, як гени впливають на успіхи в навчанні

1. Людмила Петрановська «Що робити, якщо ...»

Що робити, якщо ти загубився, якщо не встиг вийти з вагона метро, якщо дзвонять у двері, а ти один вдома, якщо з тобою ніхто не дружить, якщо ти боїшся темряви ... Сотні питань діти адресують нам щодня, і ми повинні навчити їх багато чому - правилами безпеки, правил поведінки та етикету, навчити справлятися з різними обставинами в дитячому колективі. Петрановська вчить нас робити це просто і доступно. Прочитавши цю книгу, ви зрозумієте, як правильно формувати відповіді і на масу інших питань від підростаючого покоління. Читайте з дитиною все теми поспіль, а можете вибирати ті, що є актуальними для вас в певний момент.

2.Видавництво Артбукс «У лікаря»

Чому важливо відвідувати лікаря, чому доктор бажає нам добра і він - друг, а не кривдник. Книга для дітей від двох років, вона барвиста і з яскравими ілюстраціями. І навіть намальовані доктора вселяють довіру і симпатію. Крім того, книга благодійна, і частина коштів від продажу підуть на допомогу діткам, які потребують лікування - підопічним фонду "Твоя опора". Нехай ваш малюк подружиться з докторами!

Читайте також: 5 правил хороших батьків: прості секрети виховання

3. Відверта розмова «про це»

Нехай ця книга стане путівником у «доросле» життя вашої дитини. Тут все: від анатомічної відмінності між хлопчиками і дівчатками до вагітності і пологів. Мова проста і зрозуміла, тому не соромтеся починати читати її разом з дітьми з самого раннього віку - у міру того, як діти проявляють інтерес до теми. Книга допоможе батькам підібрати правильні слова в питаннях статевого виховання дитини.

Читайте також: Яку їжу давати дитині в школу: смачний та корисний перекус

До слова, кращий спосіб привити дитині любов до читання - читати разом з нею. Ця звичка обов'язково стане корисною в дорослому житті.