Якісно виконаний макіяж перетворює зовнішність. Умілі візажисти здатні приховати недоліки, виставити напоказ найбільш привабливі частини обличчя. Результат їхньої роботи залежить не тільки від професіоналізму виконавців. Запорука успіху - використання відповідних матеріалів. Мова йде не тільки про косметику - до уваги беруться характеристики кистей.

Інструментарій професіоналів: чому він перебирається в косметички звичайних жінок?

Кисті від зазначеного вище та інших виробників спочатку призначалися для співробітників салонів краси. Популярність їх обумовлена ​​цілою низкою характеристик:

зручністю при роботі;

значним експлуатаційним ресурсом;

стильним дизайном.

Раніше покупка професійних матеріалів ускладнювалася у зв'язку з їх недемократичною вартістю. Сьогодні придбати якісні товари реально за адекватні гроші. Тим, хто робить вибір на користь товарів від бренду Боббі Браун, необхідно пам'ятати про їх характерному ознаці - ручці білого кольору.

Види кистей для макіяжу, що застосовуються на практиці

Ідеальна зовнішність - це результат використання різнопланового інструментарію. Звичайна жінка рідко створює макіяж всіма засобами, які в арсеналі професіоналів. Однак в її косметичці повинен бути необхідний мінімум. Він включає в себе кисті для:

Пудри. Використовувати для нанесення пудри спонж категорично не рекомендується. До уваги приймаються не тільки естетичні, але і гігієнічні аспекти. Кисть повинна бути широкою, з м'яким ворсом.

Рум'ян. Ворс вибирається м'який. Форма інструменту - плоска, овальна. Точне визначення тону впливу досягається при роботі з трохи скошеної пензлем.

Тіней. Ворс повинен бути коротким і плоским. Це дозволяє проводити роботи біля століття.

Губ. Інструмент необхідний для більш чіткої підводки контурів. Помаду слід наносити до країв від центру.

Розтушовування тіней. Ворс кисті вибирається м'який (матеріал виготовлення - хутро кози, білки або соболя).

Підводки. Одна з кистей - загострена (з її допомогою виконується повсякденний макіяж). Друга - для вечірнього макіяжу (широка, трохи скошена).

Джерело