Проводите багато часу в соцмережах і не слідкуєте за часом? Можливо вже скоро сам Facebook допоможе вирішити дану проблему.

Facebook тестує додаток, який дозволить користувачам відстежувати кількість часу, витраченого на соцмережу.

За даними розробників, новий інструмент буде відслідковувати, скільки хвилин в день користувач проводить в соціальній мережі і аналізувати дані про кількість відвідувань за сім днів. Крім того, за допомогою такого додатку можна буде встановити тимчасові обмеження - ліміт часу, після перевищення якого користувач Facebook отримає повідомлення.

Розробники Facebook роблять це для того, щоб люди могли добре проводити час в соцмережі і насолоджуватися віртуальним спілкуванням без шкоди для свого життя поза інтернетом.

За даними американських ЗМІ, схожий інструмент буде розроблений і для популярного фотододатку Instagram, в якому з'явиться нова функція управління часом.

Рішення розробити новий інструмент для підрахунку часу, витраченого на соцмережу, було прийнято на піку digital-залежності. Напередодні Національна служба охорони здоров'я Великобританії висловила стурбованість почастішанням випадків залежності від соцмереж, відеоігор і переглядом порно в мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дівчина заробляє тисячі доларів, обіймаючи людей: незвичайний бізнес

5 найбільш незвичайних професій в світі