Багато дачників, що принципово не використовують на своїй ділянці токсичні суміші для боротьби з бур'янами – гербіциди, знають чудовий народний спосіб, як позбутися бур'янів на ділянці. Цей перевірений часом ефективний засіб знищення бур'янів і всієї небажаної трави, готується зі звичайної повареної солі та оцтової кислоти.

Для готування розчину оцту необхідної концентрації розведіть оцтову есенцію (70%) чистою водою, взявши на кожну частину кислоти 3,5 частини води. Тобто для готування 4,5 л розчину розведіть в 3,5 літрах води 1 літр 70%-вої кислоти.

Змішайте отриманий у результаті маніпуляції 20%-вий розчин оцтової кислоти (4,5 літри) з 2/3 склянки великої повареної солі, дочекайтеся, поки кристали повністю розчиняться в рідині, додайте чайну ложку мийного засобу для посуду або рідкого господарського мила. Мило в складі розчину забезпечить додаткове прилипання кислот до поверхні вегетативної маси рослин.

Приготовлений «домашній гербіцид» використовують для обробки рослинності в спекотну сонячну погоду. Обприскуйте рослини з пульверизатора або проливайте їх з лійки із дрібним ситечком.

Вибирайте для заходу день, коли не очікується випадання опадів, тому що навіть невеликий дощ знижує ефективність зрошення в кілька разів. Перші результати проявляються вже через 5-6 годин. Масову загибель бур'янистих культур можна спостерігати наступного дня.

При відсутності в господарстві оцтової есенції сміливо беріть звичайний столовий білий оцет (9%). Однак менш концентрованим засобом доведеться виконати кілька обробок з інтервалом 7-8 днів.



засіб від бур

ДЕ ЗАСТОСОВУВАТИ РОЗЧИН?

Слід зазначити, що засіб, який вступає в безпосередній контакт із надземними частинами рослин, знищує їх повністю. Тобто це реально працюючий засіб боротьби з бур'янами. Причому гинуть абсолютно всі культури. Тому обробку розчином виконують винятково на тих ділянках, де не тільки відсутні культурні посадки, але вони й не плануються в найближчі роки, тому що оцет із сіллю вимиває із ґрунту необхідні для росту та розвитку живильні сполуки.

Найчастіше дачники обприскують розчином садові доріжки, щілини між тротуарними плитками або покладеною брущаткою, з яких наполегливо пробивається трава й багатолітники, під'їзні доріжки, внутрішні дворики, територію біля вогнища та інші місця, розташовані вдалині від культурних посадок.

Займаючись готуванням складу, завжди використовуйте засоби захисту рук, очей та відкритих ділянок тіла: гумові рукавички, окуляри, кепку, хустку.

Джерело