Хобі - улюблене заняття, захоплення, яке приносить радість і скрашує сірі будні. Ви вже знайшли своє хобі? Ні? Тоді швидше читайте статтю! Тут ви знайдете відповідь на питання, як знайти хобі до душі, щоб додати парочку цікавих занять в життя!

У щоденному вирі подій дуже важко не втратити себе. Рутина вимотує, одноманітність здатна набриднути. Нам просто необхідно мати в житті заняття, яке здатне відволікти нас від важких буднів, принести в життя яскраві фарби. Перетворювати життя в задоволення - завдання будь-якого хобі. Тому кожному з нас дуже важливо мати улюблене захоплення.

Як же знайти своє заняття зі списку хобі і захоплень? Ось кілька простих порад:

- напишіть на листку паперу, які заняття приносять вам задоволення. Можливо, ви готуєте незвичайні страви, співаєте в душі, малюєте на серветках? Все це цілком можна перетворити в хобі;

- пройдіть психологічний тест. Відповівши на пару запитань, ви отримаєте чіткі рекомендації щодо того, які захоплення вам підійдуть, а яких занять слід уникати;

- порадьтеся з родичами, плюс до всього, в питанні, як знайти хобі до душі, допоможуть і друзі;

Якщо ви ведете активний спосіб життя, навряд чи надовго зацікавитесь хобі, яке вимагає посидючості, терпіння і копіткої роботи. Краще віддати перевагу динамічним захопленням. Також не варто вибирати важкі фізичні заняття спортом, якщо у вас є проблеми зі здоров'ям.

А ось якщо вас не бентежать одноманітні спокійні заняття, вам підійдуть такі захоплення, як квіллінг, ліплення, різьблення або випалювання по дереву, малювання і розпис.

Популярні види хобі

Колекціонування. Багато хто в дитинстві колекціонували марки, календарики та інші дрібні речі. Зате в дорослому віці таке захоплення може не тільки здорово урізноманітнити сірі будні, а й також стати джерелом доходу, особливо якщо ви колекціонуєте рідкісні предмети, монети наприклад.

Спорт і інша фізична активність. Заняття танцями, захоплення лижами і сноубордом, скейтбординг - варіантів тут маса, вибирайте собі до душі. Такі хобі не тільки розважать, але й дозволять підтримувати гарну фізичну форму.

Малювання. Технік малювання десятки, якщо не сотні. Акварельні фарби, гуаш, олія, пастель, олівець, лайнери, фломастери - інструментарію теж предостатньо. Та й малювати можна що на папері, що на інших матеріалах. Наприклад, цікаво виглядають картини на корі дерев: фактура дозволяє створити оригінальний сюжет і в цілому приємно розбавляє традиційні формати.

Письменство. Проза чи поезія - що вам ближче? Есе або побутові замальовки? Можливо, ви давно хотіли спробувати свої сили в публіцистиці, журналістиці?

Фотографія і відеозйомка. Знімки дозволяють не тільки зберегти прекрасне, а й навчитися по-іншому дивитися на світ, більше помічати і фіксувати в пам'яті. Фотографія може бути як хобі, так і одним з джерел доходу (основного і додаткового). Та й зйомка відеороликів на будь-які теми затребувана!

Ведення блогу, влогу. Хочете поділитися своїми знаннями? Або вам цікаво розповідати про своє життя? Можливо, ви експерт в якійсь області і можете навчити людей чогось? Просто любите знімати або писати? У будь-якому випадку блогінг - популярне хобі в наш час, спробуйте свої сили в ньому і ви!

Вирощування кімнатних рослин. З одного боку, заняття може здатися досить нудним, з іншого - насправді цікаво розбиратися в різновидах різної «домашньої» флори, вирощувати екзотичні або цілком звичні рослини, створювати маленькі зелені шедеври вдома.

Полювання та рибальство. Вимагають деяких фінансових вкладень і навичок, проте ці хобі дійсно дуже захоплюють!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як успішно повернутися до роботи після відпустки і не страждати

Як обрати правильну валізу: 6 порад