Згідно з дослідженням, проведеним у листопаді 2017 року, в середньому людина перевіряє свій телефон кожні 12 хвилин або 80 разів в день. Ця, здавалося б, нешкідлива щоденна звичка насправді небезпечніше, ніж здається.

Ця звичка розвинулася у сучасного суспільства не просто так. Сайти соціальних мереж, такі як Facebook та Instagram, були створені для монополізації нашої уваги. "Кожен раз, коли хтось лайкає чи коментує повідомлення або фотографію, ми даємо вам невелику дозу допаміну", - визнавав раніше президент Facebook Шон Паркер. Іншими словами, коментар в Instagram або Facebook викликає ту ж реакцію в мозку, що і секс і їжа, і це було зроблено цілеспрямовано.

Сліди цієї залежності, що приводить в кінцевому підсумку до відчуття неспокою і депресії, можна сьогодні спостерігати всюди. Все більше людей ігнорують оточуючих їх людей, будучи похованими в їх телефонах.

Цифровий зв'язок може, по суті, привести до ізоляції. Хоча ви можете відчувати себе " на зв'язку" з допомогою текстових повідомлень або коментарів в соціальних мережах, насправді ви можете стати більш далекими від людей в реальному житті. Результатом є менш значуще і ефективне особисте спілкування, що особливо важливо для дітей і підлітків.

Як приклад, це постійна перевірка телефону під час сімейної вечері. Смартфони і соціальні мережі забирають нас з цього моменту. Повідомлення в нашому телефоні або з соціальних мереж можуть замінювати фактичну людську взаємодію, аж до того, що людина буде уникати реальних дій, щоб залишатися в мережі онлайн.

Отож, більше зустрічайтеся, гуляйте, весело проводьте час та спілкуйтеся в реальному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Життя у великому місті. Американські вчені довели, що мегаполіс підвищує рівень щастя