Смачний та легкий суп стане відмінною першою стравою не лише в сезон, а й щорічно. Подавати, прикрасивши свіжою петрушкою, зеленим горошком і сухариками. Можна полити вершками або маслиновою олією.

Нам знадобиться:

Молода картопля - 5-6 шт., зелений горошок - 200 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., часник - 3-4 зубки, сіль і чорний мелений перець - за смаком, мелена паприка - 1/4 ч. л., маслинова олія - 3-4 ст. л., свіжа м'ята - кілька гілочок, петрушка для прикраси, мелений мускатний горіх - 1/2 ч. л.

Приготування:

У глибокій антипригарній сковороді розігріти маслинову олію. Викласти порізані дрібним кубиком цибулю і тонкими слайсами часник. Помішуючи, обсмажити до м'якості.

Почищену від шкірки картоплю нарізати брусочками й додати до цибулі із часником. Помішуючи, обсмажувати 3 хвилини.

Перекласти обсмажені овочі у каструлю, налити 1,5 л води або бульйону. Накривши каструлю кришкою, поставити її на вогонь і довести до кипіння. Коли вода закипить, додати в суп зелений горошок і помиті листочки свіжої м'яти. Проварити суп на повільному вогні до готовності овочів. Потім відлити трохи рідини із супу. За допомогою заглибного блендера подрібнити суп в однорідне пюре. Додати в пюре залишену рідину, домагаючись бажаної консистенції супу. Посолити, додати спеції, проварити ще 5 хвилин.