Побачити вдома одну єдину мураху раз у якийсь час можна досить часто, і поки вони не шкодять вашій їжі або саду, у цьому немає жодної загрози. Утім із настанням літа, у вашій оселі зазвичай починає з’являтися набагато більше мурах, і вони можуть стати проблемою і в середині, і ззовні вашого будинку.

Мурахи легко здатні перетворити ваш сад у справжню катастрофу, а також вдертися до кухні та кімнат. Саме тому багато люди використовують спеціальні послуги з виведення мурах, аби зменшити масштаби проблеми або повністю позбутися її. На щастя, є натуральні альтернативи хімічним товарам, які допоможуть вивести мурах без негативного впливу на ваше здоров’я або довкілля.

Часникова вода

Поєднання запахів сполук сірки та свіжого часнику чудово відштовхують мурах. Цей натуральний засіб допомагає позбутися від шкідників та захищає ваш дім.

Як його використовувати?

Покладіть декілька зубчиків товченого часнику у миску з водою та дайте настоятися протягом 24 годин. Після того, як доба минула, кип’ятіть часник на повільному вогні протягом 15 хвилин. Перелийте рідину у пляшечку з-під спрею та наносьте її всюди, де потрібно, не шкодуючи.

Рис

Коли рис ферментується і утворюється грибок, він може відштовхувати мурах.

Як його використовувати?

Насипте трохи білого рису там, де постійно з’являються мурахи. Потім мурахи будуть залишати те, що вони несли, аби забрати зерна рису в свої мурашники. Згодом висока температура призведе до того, що рис почне ферментуватися, і ви зможете досягнути бажаного ефекту.

Цедра апельсина

Більшість людей просто викидає шкірку апельсина і навіть не усвідомлюють, якими дивовижними властивостями вона володіє. Цедру можна використовувати для покращення здоров’я та прибирання в домі. У нашому випадку, йдеться про вміст токсичних для мурах сполук.

Як її використовувати?

Дрібно наріжте або натріть цедру апельсина маленькими шматочками і розкидайте її там, де мурахи з’являються найчастіше. Вони занесуть шматочки цедри у мурашник, де вони виділятимуть токсичні сполуки, які вб’ють мурах.

Дріжджі

Дріжджі водночас дуже відштовхують мурах, і навпаки – здаються їм шалено апетитними. Якщо покласти трохи дріжджів біля мурашника, вони приваблять комах своїм запахом, але якщо ті з’їдять їх, то помруть.

Як їх використовувати?

Змішайте 100 грам сухих дріжджів із літром води та додайте 100 грам цукру. Налийте суміш у маленькі пакетики та розмістіть їх по саду або у будь-якому місці вашому будинку, яке облюбували собі мурахи.

Насіння перцю

Перець – це ще один натуральний інгредієнт, який відштовхує мурах, і допоможе запобігти їх вторгненню у ваш будинок або сад.

Як його використовувати?

Змішайте мелений перець та воду у рівних пропорціях та налийте суміш у пляшечку з розпилювачем. Розпилюйте її на рослини, які заполонили мурахи або в будь-якому проблемному місці вашого будинку.

Харчова сода

Цей білий порошок відштовхує мурах і рятує ваш сад від їх вторгнення.

Як її використовувати?

Покропіть харчовою содою біля ваших рослин або у будь-якому місці, де багато мурах. Такого самого ефекту можна досягнути за допомогою солі або попелу з вогню.

Чай із полину

Полин – це дуже гірка рослина, яку мурахи вважають неприємною. Цей натуральний інгредієнт допоможе відігнати їх від вашої оселі.

Як його використовувати?

Закип’ятіть два літри води та додайте туди жменьку листочків та коренів полину. Дайте чаю настоятися протягом щонайменше п’яти годин, а потім зможете наносити його на будь-які домашні предмети, які заполонили мурахи.

Лимонний сік та вода

Кислотність та гіркота лимонів дратує мурах та відштовхує їх. Утім ефект від цієї суміші недовготривалий, тому для досягнення хороших результатів її доведеться наносити кожного дня.

Як його використовувати?

Вичавіть сік одного лимона у склянку води, а потім перелийте в пляшечку з-під спрею. Наносіть цю суміш усюди, де бачите мурах, особливо в їхньому гнізді або мурашнику.

Джерело

Джерело