Здавалося б, що тут такого складного - вибрати велосипед. Головне, щоб був зручний, красивий - ось і вся премудрість. Як виявилося, все не так просто. Існує ряд характеристик, на які дуже важливо звернути увагу перед покупкою, особливо, якщо ви - новачок.

Причин, чому кожному потрібен велосипед - безліч. Пропонуємо вам не відкладати в довгий ящик придбання нового «двоколісного друга» тільки лише тому, що складно визначитися з вибором. Кілька наших корисних рекомендацій вам обов'язково допоможуть.

Навіщо вам потрібен велосипед. Від відповіді на це питання залежить те, який тип транспорту вибрати. Для велопрогулянок в парках або скверах всією сім'єю найкраще підійде шосейний велосипед (він же - дорожній велосипед) або міський (на ньому комфортно кататися по хороших дорогах), для більш активних дій, таких як велопохід на далекі дистанції, прогулянки по лісу - відмінним вибором стане гірський велосипед.

pic

Заздалегідь продумайте, де ви будете його зберігати, варіантів розміщення велосипеда навіть в маленькій квартирі - безліч, головне, підійти до питання з розумом.

5 способів де і як зберігати велосипед навіть в маленькій квартирі

Зверніть увагу на раму. Її висота повинна бути на 10-12 см нижче вашого пояса. Матеріал же може бути абсолютно будь-яким - від сталі (в недорогих варіантах), до титану і карбону (коштуватимуть дорожче).

Колеса і шини. Важливим аспектом є кількість спиць - в шосейних і міських велосипедах - 32, в гірських - 36. Майте на увазі, що гірські варіанти краще тримають навантаження. З шинами теж все просто. Гладкі - підійдуть для хороших доріг, комбіновані (полусліки, де середня частина покришки гладка, а з боків знаходяться грунтозащепи) - для більш складної місцевості.



pic

Гальма і перемикач швидкостей. Якщо ви поки що новачок - ідеальним варіантом будуть ножні гальма. Перемикач швидкостей буває у вигляді або кнопок, або важеля на кермі - тут вже виключно справа смаку і зручності.

Цінова політика. З бюджетом варто визначитися заздалегідь, адже велосипед - річ не з дешевих. Однозначно, сенсу витрачати нечувані суми немає, якщо ви не плануєте брати участь в професійних веломарафонах. Однак і зайва економія до добра не доведе. Не робіть спонтанних покупок, ретельно вивчіть ринок, подивіться всілякі варіанти. Це допоможе вам в майбутньому не шкодувати про зроблений вибір.

Отож, обирайте і вперед до нових емоцій та пригод!