Хіба може бути щось смачнішим і бажанішим влітку, ніж морозиво? Хіба що тільки морозиво в домашніх умовах, яке ти приготувала власноруч із перевірених свіжих продуктів, без хімії та консервантів, подане з любов'ю і не застиглим від холоду серцем!

Інгредієнти:

250 мл молока,

250 мл жирних вершків,

5 яєчних жовтків,

0,5 склянки дрібного цукру,

10 г ванільного цукру.

Приготування:

Скип'яти молоко і остуди до теплої температури.

Розбовтай жовтки з цукром, ванільним цукром і збий виделкою або блендером. Кількість цукру ти можеш коригувати за своїм смаком. Не перестаючи помішувати, тонкою цівкою влий у жовткову масу молоко (не гаряче, інакше жовтки звернуться).

Постав суміш на слабкий вогонь і нагрівай, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш трохи не загусне. Крем не має бути занадто густим по консистенції. Готовий крем остуди і постав у холодильник.

Охолоджені вершки збий до утворення м'яких гребенів. Чим жирніше вершки ти візьмеш, тим більш насиченим і маслянистим вийде смак у морозива. Бажано брати 30-35% жирності, але не нижче 25%.

В охолоджений крем введи збиті вершки і перемішай. Отриману суміш помісти в пластиковий контейнер, накрий кришкою і постав у морозилку приблизно на 1 годину.

Як тільки морозиво почне застигати, збий його міксером. Таким чином, кристали льоду, які утворюються в морозиві,розбиваються, і воно набуде більш однорідної і м'якої структури.

Знову постав морозиво в морозилку на 1 годину, а потім знову збий і заховай у морозилку на 2-3 години.

Перед тим, як подавати морозиво, переклади його з морозилки в холодильник на 20 хвилин.

Морозиво, приготоване в домашніх умовах, розклади по креманках. Щоб вийшли красиві кульки, ложку для морозива окуні в гарячу воду, а потім набирай масу. Прикрась домашнє морозиво на вибір сиропом, ягодами, шматочками фруктів, горішками або шоколадом.

Джерело