Одним із найголовніших завдань є пошук та декорування бенкетного залу і, коли перше завдання виконано, надходить час для розгляду ідей для завершення іншого. Безліч модних журналів, інтернет блогів, сайтів та весільних агенцій пропонують покроковий план дій у тому, що потрібно робити, проте, мало хто з них звертає увагу на деталі, які потрібно уникати у будь-якому стильовому виконанні весільних мрій. Провідні декоратори святкових подій вирішили дати кілька простих порад щодо елементів, які не потрібно використовувати у дизайні бенкетного залу.

Не використовуйте швидко танучі або яскраві білі свічки

Звичайно, усі звикли до того, що свічки додають романтики та вишуканості будь-якому святковому заходу, але не кожен звертає увагу на їх відмінності. Більшість надає перевагу простому вирішенню – маленькі плаваючі у воді вогники або занадто білі свічки. Оберіть для святкування вишукані канделябри, якщо вони пасуватимуть до загальної тематики весілля, або ж звичайні свічки, проте кольору слонової кістки – таким чином полум’я не зливатиметься із формою, а лише підкреслюватиме її.

Не змішуйте структурні тканини на бенкетному столі

В загальному це стосується поєднання серветок та скатертин під час сервірування. Звичайно, весь процес виконуватиметься обслуговуючим персоналом, але варто заздалегідь попередити їх про таку важливу деталь. Льон ніколи не зможе підкреслювати витонченість шовку, тому якщо ви все ж бажаєте урізноманітнити святковий стіл – використайте різні відтінки одного виду тканини.



весільний декор

Не використовуйте букет подружок наречених як квіткову декорацію

Після завершення церемонії вінчання виникає питання, де залишити букети подружок наречених – за святковим столом недостатньо для цього місця, до того ж квіти потребують вологи, щоб залишатись свіжими. Дехто використовує їх як обрамлення для весільного торта, проте ризикує тим, що вони по тону будуть занадто відрізнятись від загальної тематики. Пропонуємо заздалегідь підготувати кілька порожніх ваз та залишити у них квіти разом із тими, які вам подарують гості з подарунками.

Не використовуйте загальну корзинку для хлібу

Чому саме хліб? По-перше, слід зауважити, що під час багатогодинного святкування продукт може втратити свої смакові якості та свіжість, по-друге, спільна корзина для хлібу належно пасує лише під час родинних зустрічей. Домовтесь із впорядником свята про те, щоб хліб подавали окремо кожному гостю за його бажанням або ж розподілили по столу невеликими кількостями та вчасно міняли на свіжий.



весільний декор

Не нехтуйте довжиною скатертин

Декоратори по-різному розглядають питання довжини святкових скатертин. Хтось бажає показати скульптурну красу ніжок стола, хтось, навпаки, прихильник більшої довжини тканини. Слід зауважити, що і в цій деталі присутні недоліки – святкова скатертина повинна ніжною хвилею торкатись землі, а не безпомічно зависнути на кілька сантиметрів над підлогою.

Не практикуйте техніку орігамі

Бажання вразити навколишніх новітніми способами сервірування стола не завжди слугує шляхом для наслідування. Особливо це стосується столових серветок та їх розташування – залиште позаду поради щодо занадто складних способів їх згортання. Простий елегантний прямокутник завжди пануватиме на першому місці, підкреслюючи стиль. До того ж, не доведеться додавати додатковий набір серветок – мало кому вистачить терпіння розкладати складну фігурку лебедя-орігамі.

Джерело