Наші цегляні і бетонні будинки постійно виділяють токсичні хімічні речовини - формальдегід, наприклад. Наш повітря також отруюють бактерії, цвіль, пил, і вуглекислий газ, що утворюється біля плити можуть. На щастя, у нас є кімнатні рослини. Вони вирішують частину проблем, пов'язаних з поганим провітрюванням закритих приміщень. У цьому списку - тільки найкращі очищувачі повітря, подаровані нам природою - з числа тих, що можна вирощувати у себе вдома або в офісі.

1. ХРИЗАНТЕМА ГАРДЕН МОМ

Ця рослина - улюбленець NASA. Саме ці квіти використовують для очищення повітря в офісах космічної агенції. Вони ефективно поглинають аміак, бензол, формальдегід і ксилол з повітря в будь-якому приміщенні. До того ж ця квітка не дуже дорога, що робить її ідеальним варіантом для клумби у дворі приватного будинку.

2. ХЛОРОФІТУМ

Ця рослина в англомовному світі відома як Spider Plant. Цінують його за те, що це ідеальна рослина для новачків, тих, хто хоче купити домашні квіти вперше. Вони часто цвітуть, прості в догляді, і ви завжди будете знати, що з ним робити. Виглядає Хлорофітум круто, коштує дешево і не вмирає майже ніколи і ні в кого. Ефективно поглинає все хімікати, які ви розпилює, коли прибирати в квартирі.

3. ДРАЦЕНА

У світі є більше 40 видів цієї рослини. Тому ви легко знайдете той, який зовні буде подобатися саме вам. Драцена - відмінний засіб для видалення з повітря бензолу, формальдегіду, трихлоретилена і ксилолу. Правда, ці квіти трохи токсичні для кішок і собак. Так що якщо у вас маленька квартира, і в ній живуть домашні тварини, подумайте двічі.

4. ФІКУС

Фікус - найпопулярніше міні-дерево серед всіх домовласників світу. Якщо помістити його у великий горщик, він може вирости до по-справжньому великих розмірів. Але як правило, їх висота становить від 60 до 120 см. І фікуси - дуже потужний засіб для очищення повітря. Навесні і влітку їх можна виносити на подвір'я. Фікус чистить повітря в приміщення від бензолу, трихлоретилен і формальдегіду.

5. СПАТИФІЛЛУМ

Мало того, що це дуже красиві квіти, їх ще й дуже важко загубити. Цвітуть вони здебільшого влітку, вважають за краще тінисті місця і вологу, але не сирий грунт. Видаляють з повітря аміак, бензол, формальдегід і трихлоретилен.

6. ПАПОРОТЬ НЕФРОЛЕПІС Ця рослина любить прохолодні місця з високою вологістю і відображене світло. Ванні кімнати - ідеальне місце для цих маленьких друзів. Вони чистять повітря від забруднюючих речовин - ксилолу та формальдегіду.

7. САНСЕВІЄРІЯ («ТЕЩИН ЯЗИК») Ми бачимо горщики з нею всюди, і найчастіше - в офісах і ресторанах. І не дарма: ця рослина не вимагає майже ніякого догляду. Поливати їх потрібно приблизно раз на місяць: вони люблять сухі умови. Велика кількість сонячного світла їм теж не потрібна. Чистять повітря в приміщенні від бензолу і формальдегіду.

8. ХАМЕДОРЕЯ («БАМБУКОВА ПАЛЬМА») Ця рослина - найкращій в світі засіб для очищення повітря від формальдегіду. Для нормального життя хамедореї потрібно тільки багато сонця. Вирости може у висоту до трьох з половиною метрів. Виглядає теж приголомшливо.

9. АЛОЕ ВЕРА Це багатофункціональна рослина. Її можна в невеликих кількостях їсти. Вона лікує опіки. І вона теж відмінно очищає повітря в приміщенні. Одна рослина Алое Вера може вдихнути нове життя в будь-яку невелику квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Прикмети, пов'язані з кімнатними рослинами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлюємо кімнатну драцену

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кімнатні рослини, які не викликають алергію

Джерело