Щовесни разом із пробудженням природи десь всередині кожного з нас прокидається і бажання зірватись з місця і вилізти із зимової сплячки остаточно, скинути залишки сну та домашнього затишку разом із об’ємним пуховиком та в’язаними шкарпетками. І краще за все це зробити, скажімо, в купе поїзда, примружуючись від променів яскравого сонця та задоволення, гріючи руки кавою на вокзалі, прямуючи назустріч цікавим місцям

До слова, скоро на Закарпатті зацвіте сакура, в Хмельницькій області в небо полетять десятки повітряних куль, на Київщині існує ферма, де можна спробувати смачний сир, або ж можна відвідати найбільшу пустелю Європи, яка знаходиться в Херсонській області. Ми не наполягаємо, але знаєте, Україна така багата, неповторна й ще така незвідана.

UKRAINER

Проект з’явився у 2016 році завдяки трьом однодумцям — Богдану Логвиненку, Дмитру Охріменку і Тарасу Ковальчуку, які загорілися ідеєю: дослідити Україну і показати її з нового, невідомого для багатьох боку. Проект швидко здобував не тільки захоплення українців, але й зміг залучити безліч однодумців. Уся команда працює над тим, щоб зібрати інформацію про віддалені та цікаві куточки країни, знайомлячись з місцевими жителями, їхнім побутом, особливостями регіональної кухні, мистецтвом і культурою. Ukrainer — це велика спільнота однодумців, закоханих в Україну та захоплених її дослідженням. Приєднатися до проекту може будь-хто, допомогти у спосіб, який вам доступний: порекомендувати цікаві локації, підтримати фінансово або стати членом команди.

VETER DO IT

Проект створили дві подруги — Олена і Аня ще у 2015 році. Дівчата вирішили розповідати про свої подорожі Україною, зробивши такий собі онлайн-путівник цікавими та перевіреними місцями, обираючи менш популярні туристичні маршрути та визначні пам’ятки, природні об’єкти, заходи та фестивалі.

Ми — команда «Слабоумство і Відвага», на своїх восьми (чотири ноги і чотири колеса) з любов’ю і сміливістю, не боячись електричок, мутних плацкартів, приміських автобусів і цін на бензин, впевнено колесимо відомими і «WAT?! Де це взагалі ??» місцями рідної України, — так описують свій задум дівчата.

UKRAINE IS

Це медіа-простір, присвячений подорожам Україною. Це ваше джерело натхнення, мотивація взяти нарешті рюкзак і вирушити в дорогу, щоби піднятися на «топ-10 карпатських вершин», ознайомитися з «природними пам’ятками, про які мало хто знає» або провести дегустаційний тур «кращими винними барами Львова». Цікаві добірки, приправлені красивими фотографіями, ідеї маршрутів, які варто пройти, закладів, які потрібно відвідати, місць, які необхідно побачити.

LA BOUSSOLE

Це незалежне друковане естетичне видання про подорожі Україною, яке хочеться перечитувати й нескінченно переглядати, стільки в ньому естетики та краси. Видання особливу увагу приділяє візуальному контенту, фотографіям, які сповна передають особливості та різноманіття регіонів України, а також публікаціям у вигляді коротких заміток та есе про красу, життя та творчість. Гроші для старту були зібрані на платформі «Спільнокошт», там же з’явилася перша лояльна аудиторія, яка продовжує розширюватися.

UA-TRAVELS

На сайті є велика колекція репортажів із подорожей Україною. Тут до вашої уваги представлено дайджест туристичних новин, захопливі статті, лайфхаки, інформація про актуальні події та блоґи. Вони допоможуть вам знайти напрямок та місце, яке найкраще відповідає вашим уподобанням в плані туризму: гірські масиви, шум морських хвиль, неймовірні природні утворення, архітектурні творіння або музейні експонати.

УКРАЇНА ІНКОГНІТА

Портал, який допоможе вам здійснити віртуальну подорож до маловідомих, проте вартих уваги, куточків України. На жаль, наша країна, залишається незвіданою не тільки для іноземців, але й для своїх громадян. І цей ресурс має на меті розкрити вам її таємниці: автори ресурсу знайомлять не тільки з найвідомішими містами та визначними пам’ятками, а й із яскравими українськими містечками, про які багато хто навіть не чув. На сайті доступні фотографії із експедицій, а також відео, які переносять вас в атмосферу етнічних та мальовничих місць, надихаючи перетворити свій віртуальний тур в реальний.

OMRIYANA

Марія і Євген — закохана пара мандрівників, які мають за мету показати всю чарівність українських земель та популяризувати активний спосіб життя. Ось, що вони самі розповідають про себе:

Він — військовий кореспондент і боєць добровольчого батальйону, вона — волонтер, яка самотужки відвозила допомогу на передову.

Він – досвідчений мандрівник, фотограф і альпініст. Вона – танцівниця, вихована в безмежній любові до подорожей та України.

Він вважав, що бачив все в рідній Україні і поїхав мандрувати за кордон. Вона прагнула довести, що наша, залита кров’ю країна, має багато прекрасного, щоб дивувати знову і знову.

В-МАНДРИ

Автори проекту сповнені ентузіазму показати усім, що Україна багата на красиві місця, мальовничі пейзажі та великі й маленькі міста, у кожного з яких свій «характер», довести, що подорожувати Україною легко та доступно кожному, надихнути вас пакувати рюкзак та вирушити в мандри, вивчаючи та досліджуючи власну країну.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Перша самостійна подорож за кордон: план дій

Білл Гейтс рекомендує: 10 повчальних книг

ТОП-5 фільмів за участю одного актора