У сьогоднішній статті ми спробуємо розібратись, який сезон є найкращим для таких весіль – зима, літо чи міжсезоння, під яким тут слід розуміти весну та осінь.

Літнє весілля за містом

Влаштувати весілля на свіжому повітрі влітку куди простіше, аніж в сезон холодів, проте і його організація не позбавлена певних клопотів. Так, в теплу пору року треба буде мати план Б на випадок сильного вітру чи зливи. Крім того, місце реєстрації та бенкету треба буде якось захистити молодят та гостей від палючого сонця, яке влітку не завжди є другом. Весільні столи краще одразу ж ставити у шатрах чи під тентами. І не забудьте подбати про освітлення для вашого особливого свята. Всі ці клопоти, безперечно, тьмяніють перед можливістю влаштувати весілля на лоні природи. Також на літньому весіллі на свіжому повітрі треба буде передбачити більшу кількість прохолодних напоїв.

Зимова урочистість на природі

Зима у наших широтах може бути як дуже морозною, так і вогкою і досить теплою. В будь-якому разі весілля за містом варто проводити тільки в тому разі, якщо вам вдасться знайти гарний заміський готель або будинок, який здають в оренду. Виїзну церемонію можна буде провести під відкритим небом, якщо вам пощастить з погодою. Так, скажімо у день вашого весілля немає сильного морозу та вітру, йде приємний сніжок. Але навіть у такому разі церемонію та обітниці варто робити якомога коротшими. Якщо ж надворі вогко і брудно або, навпаки, морозно, краще провести і церемонію одруження і святкування цієї події у приміщенні. Обираючи весілля за містом, варто розуміти, що дорога до місця проведення весілля може стати справжньою проблемою, адже її може як розмити, так і замести. Крім того, у приміщенні, яке ви обрали для свята, має бути можливість готувати та розігрівати страви. Звісно ж, якщо ви обрали готель або ресторан за містом хвилюватись не буде причини. Адже, скоріш за все, дорога туди веде непогана, та й кухня, очевидно, там є.

Весілля у міжсезоння

Погода у міжсезоння традиційно примхлива настільки, що навіть найдосвідченіший синоптик не в змозі передбачити її капризів. Так, навесні і особливо восени в одну хвилину може світити сонце, а вже в іншу мить чудова погода зміниться зливою і похмурим небом. Крім того, на початку весни та наприкінці осені природа може «порадувати» снігом, тому молодятам варто бути готовими і до таких сюрпризів. Щоб мати більше шансів уникнути погодних капризів, обирайте для свого особливого свята вересень та першу половину жовтня, якщо говорити про осінь, та першу половину квітня і травень, якщо мати на увазі весну. Якщо ж надати перевагу іншим місяцям, то треба бути готовим ідо снігу, і до дощу. Проте ви навряд чи захочете проводити фотосесію не просто посеред сірих пейзажів, а й серед багнюки та калюж. Крім того, в цей період надворі ще (або вже) може бути холодно, тож вам з вашою другою половинкою потрібно буде не тільки якось утеплюватись самим, а й подбати про те, щоб жоден з запрошених на вашу урочистість людей не замерз. А тут, між іншим, жодні шатра та тенти не зарадять. Погодьтесь, складно отримати гарні враження від весілля на якому ви змерзли, а можливо, навіть і захворіли. А яка пора року здається оптимальною для одруження на природі саме вам?

Джерело