Білл Гейтс, засновник корпорації Microsoft та найзаможніша людина світу, назвав десять книг, які справили на нього сильний вплив. Як розповідав сам мільярдер, він щотижня знаходить час на читання книг, тому до кінця року його бібліотека поповнюється мінімум 50-ма новими екземплярами. Прочитавши за життя сотні книг, Гейтс виділив десятки своїх улюблених, які допомогли йому реалізувати себе і досягти нових успіхів.

Шосте вимирання: неприродна історія, Елізабет Колберт

Книга розповідає, що Земля знаходиться в середині сучасної, техногенної, шостої хвилі вимирання.

Колбэрт зібрала воєдино історії попередніх подій, які призвели до вимирання, і порівнює їх з нашим часом. Вона також описує конкретні види, знищені людством, а також навколишню доісторичну екологію.

Стрес-тест: роздуми про фінансову кризу, Тімоті Гайтнер

Ця книга є інсайдерською історією про те, як невелика група політиків, перебуваючи в густому тумані невизначеності, спромоглася уникнути другої депресії.

Стрес-тест також можна вважати не тільки повчальною, але й цінною книгою, яка допоможе урядам боротися з наслідками фінансових криз, які ще неодмінно виникатимуть.

Кращі сторони нашої натури. Про причини спаду рівня насильства, Стівен Пінкер

Вірте чи ні, але сьогодні ми, можливо, живемо в найспокійніший час існування нашого виду. У своїй захоплюючій і суперечливій новій книзі Стівен Пінкер показує, що, незважаючи на новини про постійній війні, злочинність і тероризм, насильство у світі фактично перебуває в стані занепаду протягом тривалого часу.

Автор піднімає питання про притаманне для людства насильство і про прокляття сучасності, а також продовжує дослідження сутності людської природи, змішуючи психологію і історію, щоб показати повну картину світу.

Бізнес-пригоди. 12 класичних історій Уолл-стріт, Джон Брукс

12 класичних історій – це розповіді про хитромудрі махінації і мінливу природу фінансового світу.

Брукс не опускається до спрощених пояснень успіху, він широко охоплює тему, досліджуючи її глибину, розповідає про справжні драми і щасливі моменти. Кожна з цих історій – приклад того, як зразкова компанія веде себе або в моменти найвищого успіху, або в моменти падінь.

Висока трибуна: Теодор Рузвельт, Вільям Говард Тафт і золотий вік журналістики, Доріс Кернс Гудвін

Ця книга розповідає про динамічні історії першого десятиліття Прогресивної ери, про той буремний час, коли всюди панували реформи.

Історія про цей час розказана через призму близької дружби Теодора Рузвельта і Вільяма Говарда Тафта, близькі відносини яких були розірвані в 1912 році, коли вони брали участь в жорстокій боротьбі за пост президента, але зіткнулися з перемогою демократа Вудро Вільсона, який змінив історію країни.

Проект Розі, Грем Сімсіон

Дон Тіллман - молодий успішний вчений-генетик - у відносинах з жінками жодного разу не просунувся далі першого побачення. Визнавши цей метод пошуку своєї «половинки» неефективним, Дон вирішує застосувати науковий підхід. Його проект Дружина починається з детальної 30-сторінкової анкети, покликаної відсіяти всіх невідповідних і виявити одну - ідеальну.

Вона абсолютно точно не куритиме, не буде непунктуальною, спортивною вболівальницею... Але Розі Джармен курить, запізнюється, вболіває за Бізонів і до того ж працює в барі. А ще вона красива, розумна, темпераментна і захоплена власним проектом - шукає свого біологічного батька. Коли Дон погоджується їй допомогти, проект Дружина поступається місце проектом Батько, а потім непомітно для нього самого перетворюється в проект Розі. В процесі роботи над ним Дон дізнається, що любов неможливо обчислити і відшукати - навіть «по науці»... Любов сама знаходить тебе.

Як працює Азія, Джо Стадвелл

Велику увагу в книзі автор приділяє таким етапам розвитку як становлення промисловості і контроль фінансового сектора. І якщо з даними етапами практично все зрозуміло, то специфіку третього етапу Стадвелл описує наступним чином. Політика невтручання, яка була позначена в якості основної причини швидкоплинного і нестабільного розвитку Таїланду, Філіппін і Індонезії, задовольняла лише короткострокові потреби перелічених вище держав.

Тому криза 1997-1998 років потопила в першу чергу саме їх, залишивши в лідерах, нехай і постраждалих, але живих, Японію, Китай, Корею і Тайвань. Звідси випливає, що Китай з характерною йому жорсткою економічною політикою і інвестиціями в майбутнє, буде лише зміцнювати свої позиції не тільки в Азії, але і в світі. Як працює Азія - це книга для всіх, хто, так або інакше, пов'язаний з Китаєм і бажає зрозуміти причини настільки бурхливого розвитку Піднебесної в XX столітті.

Як брехати за допомогою статистики, Дарелл Хафф

В цій всесвітньо відомій книзі Дарелл Хафф розповідає про різні способи зловживання статистикою в цілях обману аудиторії і маніпулювання її думкою. Кожен день на вас намагаються вплинути, щоб надихнути на купівлю якогось «потрібного» продукту або на вибір «правильного» кандидата.

Як зрозуміти, наскільки достовірні ті чи інші дані? Яким чином відбуваються підрахунки? Що враховується, а що залишається за кадром? Відповіді на ці та багато інших запитань ви знайдете в цій книзі.

Створення сучасного світу: Матеріали і Дематеріалізація, Вацлав Сміл

З плином часу сучасний світ став залежати від безпрецедентних потоків матеріалів. Тепер недостатньо навіть найбільш ефективних виробничих процесів і найвищих норм утилізації, щоб привести до дематеріалізації акцій, які були б досить високими, щоб звести нанівець зростання попиту на матеріали, породжені зростанням населення і підвищенням рівня життя.

Ця книга досліджує витрати на цю залежність і потенціал для суттєвої дематеріалізації сучасної економіки. Вона розглядає основні матеріали, використовувані протягом всієї історії, від дерева та каменю, до металів, сплавів, пластмас і кремнію, описує їх видобуток та виробництво, а також їх домінуюче положення.

Чечітка на роботі: Уоррен Баффетт практично про все, Керол Луміс

Коли Керол Луміс вперше згадала маловідомого менеджера в статті журналу Fortune в 1966 році, вона не могла навіть припустити, що Уоррен Баффет одного разу вважатиметься одним з найбільших у світі інвесторів. Так як статок і репутація Баффета росли з плином часу, Луміс використовувала досвід Баффета для написання колонок в журналі Fortunе, де згадувала його численні досягнення та помилки.

Тепер Луміс зібрала воєдино кращі статті опубліковані у журналі в період з 1966 по 2012 рік, у тому числі тринадцять історій, автором яких виступає сам Баффет. Читачі мають можливість по-новому поглянути на інвестиційні стратегії Баффета і його роздуми про управління, філантропію, державну політику і навіть виховання дітей.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Найбільш високооплачувані діджеї світу, хто вони? [РЕЙТИНГ]

В Японії випадково знайшли український фільм 1930 року, який вважався втраченим

Те, що варто подивитися: 5 фільмів про мотивацію та кар'єру