До навчання не так багато й залишилось, а у батьків знову розпочнеться головна біль, бо діти йдуть до школи. Тому ми приготували для вас корисні лайфхаки, які у певній мірі полегшать життя.

1. Якщо дитина відмовляється застелити ліжко, швидко зав'язати шнурівки, або ж швидко поїсти - грайте на швидкість. Для цього використовуйте секундомір, він прекрасний мотиватор.



pic

2. Щоб запобігти сварок з малечею, типу: “Одягни куртку”, просто скажіть дитині: “Витягни руки”, а потім швидко одягніть дитину.

3. Якщо дітлахи дуже люблять солодощі, то влаштуйте для них, наприклад у середу та неділю “Солодкі дні”, або вигадайте якусь іншу назву. Дитина буде чекати цього дня і зменшить споживання ласощів протягом тижня.

pic 4. Більшість дітей не хочуть їсти у шкільній їдальні. Тому запропонуйте дитині обрати та купити ланч-бокс. Кожного дня наповнюйте його різноманітними продуктами та давайте для свого чада у школу. Тоді дитина точно не буде голодною.



pic 5. Організм потребує великої кількості рідини, а у школі діти зазвичай п'ють не багато. Для того, щоб покращити водний баланс організму, запропонуйте дитині купити кольорову пляшечку, типу ''My bottle'' і брати її до школи. У тій посудині робіть фруктову воду та наливайте туди різноманітні соки.



pic 6. Щоб школярі більше читали, заохочуйте маленькими желейними ведмедиками. На сторінці розкладіть по декілька штук, і коли дитина прочитає до того місця, де лежав ведмедик, може забрати його та з'їсти.

pic 7. Навчіть дитину використовувати стікери, вони додадуть і барв у життя, і не дозволять щось забутись.

8. Якщо школяр не дуже хоче вчитись, купуйте шкільне приладдя із його улюбленими героями та персонажами. Дитині буде набагато цікавіше писати у кольоровому зошиті із “Тачками”.

pic 9. Щоб дитина не боялась висловлювати свої думки, розмовляйте з нею, як із дорослою.

10. Допоможіть дітлахам зробити розпорядок дня. По-перше, діти самі будуть організовувати свій день, а по-друге, будуть його дотримуватись.

11. Щоб школяр швидко запам'ятав розклад занять, сфотографуйте його і поставте на заставку у телефон.

pic 12. Мотивуйте дитину усілякими нагородами, тоді навчатись буде цікавіше.

13. Щоб школяр краще запам'ятав урок, змусьте перечитати усе записане, у той самий день, коли був урок.

14. Якщо дитина не любить снідати, готуйте різноманітні, кольорові сніданки.



pic



pic

15. Визначтесь із годиною, до котрої має бути усе зроблене. Коли наступає, наприклад 22:30, усі мають йти чистити зуби і лягати спати. Це допоможе організувати усім повноцінний сон.

Бажаємо успіху у новому навчальному році!