Довгочікуване тепло, сонечко, квітучі дерета та кущі і вона...Алергія! Від неї не сховаєшся, не втечеш, а тільки перемучатися і жити далі. (*Що варто знати тим, хто страждає на підвищену чутливість до алергенів і як полегшити собі життя - читайте далі.*)

Літня алергія - це сезонні реакції, які з'являються приблизно в той самий проміжок року і "дарують" особливі подарунки: сльозоточивість, нежить, кашель, висипання на шкірі і т.д. У кожного індивідуума сві набір алергенів.

Здавалося б, нарешті сонце, а саме воно є одним із найбільш потужних алергенів. Саме сонячний дерматит виникає після контакту шкіри із променями світила. На додаток підсилюють "ефект" креми, хлор із води, ліки і т.п.



pic

Кожен із теплих місяців має свої особливості. Червень до слова багатий на алергени із листяних та хвойних дерев. Червень-липень - злакові рослини. Серпень - квітують бур'яни, гречані, складноцвітні - "букет" ще той.



pic

Вважають, шщо головний алерген літа тополиний пух. Проте - ні! Він може подразнювати слизові оболонки носа, очей.

Наступний пункт "алергійної зупинки" фрукти, овочі та ягоди. Чим яскравіший представник - тим більша вірогідність алергії: малина, полуниця, порічки, морква, яблука. А екзотичні почасти теж можуть дати несподівану реакцію - до чужоземних овочів-фруктів наші організми бувають зовсім неготовими. Тому особливо дитині варто поступово вводити невідомі досі фрукти-овочі і слідкувати за реакцією на них.



pic

Симптоми алергії

Свербіж у носі та носоглотці, набряки окремих частин тіла, висипання на шкірі, підвищення температури, блювота та діарея та інші.

Лікування

Антигістамінні препарати, котрі обов'язково! повинен приписати лікуючий лікар. У таких питаннях не варто займатися самолікуванням. Також варто порадитися із вашим лікарем про імовірність "перечекати" пік алергії у іншому регіоні або ж на місці, проте із детальний підходом до проблеми. Не варто думати, що трошки почекати і саме пройде. У таких питання компетентним може бути тільки ваш лікар.



pic

Порадьтеся зі спеціалістами та будьте здоровими!