Восени батькам алергіків розслаблятися не варто. З настанням холодної пори року, пов"язані екзотичні види алергії. Що ж їх провокує - читайте далі.

Опадаюче листя і пилові кліщі

Алергію провокує листя, що летить донизу. Також на них присутні мікроорганізми - мікроскопічні кліщі, цвіль. Якщо дитина страждає від полінозу (алергічне захворювання слизових оболонок носа і ока, викликане пилком рослин, спорами грибів), то імовірно, що алергію у неї будуть викликати і кліщі, котрі живуть в домашній пилюці. Ще називають перехресною алергією.

Що робити з цим "багатством"?

Якщо в дитину сльозяться оченята, на ніч закладає носик, дере горло, але це точно не застуда - справа у будинковій пилюці. Щоб позбутися пилового кліща, потрібно все перепрати, перепрасувати постіль, розлучитися з пухово-пір'яними виробами, ковдри віддати у хімчистку. Постійне вологе прибирання приміщення. Також збільшує інтенсивність алергічних реакцій посилюють капуста, креветки, екзотичні сири та дріжджова випічка.

Холодова алергія

Навіть ранкова прохолода, вітерець або ж перші пониження температури восени можуть викликати алергічні висипи, нежить, свербіж, сльозотечу. Варто тільки вийти на прохолодне повітря - і відразу нежить. Це прояви псевдоалергічної реакції на холод. На шкірі можуть утворюватися досить великі почервоніння, з'являтися щільні рожеві висипання. При сильно вираженому дерматиті або кропивниці можуть знадобитися лікарські засоби.

Що робити?

Не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря. Такий стан можна довести до задухи! Кращим засобом від реакції на холод є поступове, систематичне загартовування (починати краще в теплу пору року). Змащуйте кремом відкриті ділянки шкіри перед виходом. Частіше гуляйте з дітками, не піддавайте їх стресу і перевантаженням, зміцнюйте імунітет і алергія поступово відступить.



pic

Алергія на вовняні, теплі, синтетичні речі

Окрім звичайної алергії, є ще одна незвична - так звана непереносимість вовни. Так реагує чутлива шкіра -якщо з'являється почервоніння, подразнення, свербіж - можливо справа у вовняному волокні.

Що робити?

Від шерсті може розвинутися екзема або атопічний дерматит, в цьому випадку від носіння таких теплих речей краще відмовитися назавжди. Якщо реакція терпима, можна одягнути дитині під вовняну річ бавовняну водолазку. Головне, аби шерсть не мала прямого контакту зі шкірою. Восени посилюється і харчова алергія. Бажано давати їсти із собою, адже проконтролювати що саме придбає дитина - неможливо.



pic

Що робити?

Дитина повинна знати про свою алергію, їсти бажано домашню їжу та розуміти - що це її здоров'я.