У понеділок 4-ро працівників „Рівне 1” розпочали стажування на телекомпанії WDBJ 7 у місті Роанок, штат Вірджинія. До складу рівненської делегації увійшли директор Віктор Данилов, автор програми „Патруль” Павло Шамшин, автор програми „Новини спорту” Олександр Мрозович і менеджер з рекламних продажів Жанна Касенюк.

Телекомпанія WDBJ 7 була обрана для стажування не випадково. Вона дуже схожа на „Рівне 1” за своїм телевізійним покриттям і кількістю місцевого населення (в Роаноці проживає 250 тисяч людей). Але на цьому схожість закінчується. 2 роки тому ця компанія перейшла на цифровий формат мовлення HD. У перспективі „Рівне 1” також має змінити формат. Тож про перспективи переходу на новий рівень і ефективність менеджерської роботи йшлося на зустрічі Віктора Данилова і керівництва WDBJ 7.

Тим часом Павло Шамшин і Олександр Мрозович працювали із репортерами та операторами. Вони познайомились зі специфікою американської школи телевізійної журналістики. Цей досвід, - переконаний Олександр Мрозович, допоможе йому ефективніше висвітлювати спорт на Рівне нщині . Жанна Касенюк ознайомилась з рекламними можливостями американського телебачення. Тепер вона впевнена: майбутнє - за продажем реклами в інтернеті. У США цей ринок зростає щороку на 35 відсотків. Невдовзі подібне очікує і на Україну.

Втім, не лише роботою живуть в Америці працівники „Рівне 1”. Щодня вони дегустують американську кухню. Для прикладу, у понеділок, куштували найпопулярнішу їжу в США – нью-йоркську піцу. Павло Шамшин і Олександр Мрозович кажуть, що в Україні піца в деяких місцях значно смачніша. Втім, розміром вона таки вразила. Однією піцою можуть вгамувати голод 4-ро дорослих людей. А у вівторок - концерт джазової музики. Тут – це один із найпопулярніших стилів. Дві години гри на саксофонах, фортепіано і трубах подарували українській делегації незабутні враження. Щоправда, кожному різні…

Стажування у США продовжується і про все найцікавіше читайте пізніше на сайті „Рівне 1”.

Дивіться також репортаж про перший день візиту