Кімнатні квіти є не тільки декоративною прикрасою приміщення, але ще й природним ароматизатором. Багато кімнатних рослин вирощують заради відчуття постійної свіжості та прекрасного аромату, яким під час цвітіння наповнюється все житлове приміщення.

Природний аромат квітучих рослин не можна замінити ніякими аромасвічками або освіжувачами у вигляді спреїв. До того ж багато з них впливають на організм людини. Які ж найбільш популярні ароматні кімнатні рослини?

ГЕРАНЬ

Запашна герань – це ароматна кімнатна рослина, яка має різні аромати залежно від сорту. Пахощі герані, які виходять від її оксамитового листя, можуть бути м'ятними, цитрусовими, ананасовими, абрикосовими, шоколадними, дубовими і трояндовими. Догляд за рослиною полягає в правильному місці розташування квіткової ємкості. Поставте квітку в тепле приміщення із сонячним освітленням і підтримуйте помірну вологість ґрунту. Цього достатньо для повноцінного росту й розвитку рослини.



ароматні кімнатні рослини

ПАЧУЛІ

Прадавня рослина пачулі має вигляд пишного чагарнику й виливає неповторний аромат. Догляд полягає в правильному освітленні та своєчасній обрізці. Легко розмножується живцями.



ароматні кімнатні рослини

ЖАСМИН

Екзотичний жасмин радує білосніжним цвітінням і неповторним ароматом протягом усього року. Для вирощування в домашніх умовах найбільше підходить сорт Jasminum sambac, якому потрібне приміщення з вікнами, що виходять на південний бік, і повноцінним яскравим освітленням. Правила догляду за рослиною нескладні. Потрібно всього лише не допускати надлишку вологи в ґрунті при поливах і пересушування ґрунту.



ароматні кімнатні рослини

ОРХІДЕЇ

Шляхетна ароматна орхідея квітує прекрасними білими, жовтими, рожевими та блакитними квітами. Дугоподібні квітконіжки не слід видаляти після закінчення цвітіння – через 2-3 місяці вони можуть зацвісти знову. Для орхідеї важлива висока вологість повітря і дренажний шар на дні горщика.



ароматні кімнатні рослини

ЛАВАНДА

Розслаблюючий аромат лаванди використовують на сеансах ароматерапії. Необхідно тільки заздалегідь висушити листя рослини. А от квітки використовуються в кулінарії як приправу із солодкуватим присмаком. Компактну іспанську лаванду можна вирощувати в домашніх умовах на підвіконні з південного, східного або західного боку будинку.



ароматні кімнатні рослини