Усі мріють про роботу, яка приносила б високий дохід та задоволення. Але не все так просто. Як не здаватися, а рухатися тільки вперед до своєї мрії? Ми підготували для вас підбірку нових фільмів, які змотивують вас зробити перший крок на зустріч своєму новому життю. Це варто подивитись!

1. Доброго ранку

«У світі є багато можливостей, щоб пробитися нагору. Бути може, мені просто потрібен якийсь стимул », - заспокоює себе Беккі Фулер, коли її звільняють з улюбленої роботи.

Жанр: комедія

Рік виходу: 2010

Кілька років своєї кар'єри молодого і активного телепродюсера присвятила ранковому шоу на одному з телеканалів, махнувши рукою на особисте життя. І ось, коли телеканал скорочує фінансування, на її місце беруть більш досвідченого старшого продюсера. Прикро і несправедливо.

Беккі Фулер починає обдзвонювати роботодавців і знаходить місце в Нью-Йорку, на одному з ранкових новин шоу. Ось УДАЧА! Але є проблеми: шоу вже кілька років перебуває в хвості рейтингів, корпоративна культура в компанії така, що ніхто нічого не хоче робити, а старі співробітники вважають себе недооціненими «зірками». Зрозуміло, що нового керівника в особі молодої дівчини ніхто всерйоз не сприймає. В таких умовах Беккі Фулер в стислі терміни потрібно реанімувати програму і підняти рейтинг.

Оздоровлення корпоративної культури вона починає зі звільнення самого «зіркового» співробітника і ... з заміни ручок на дверях кабінетів.

Питання, на які відповідає фільм:

•як змінити корпоративну культуру?

•як стимулювати персонал, який не хоче працювати?

•як мотивувати надкваліфікованого співробітника і «зірку»?

•як завоювати довіру нового колективу?

•навіщо приймати непопулярні жорсткі рішення?



pic



pic

2. Стрингер

«Хочеш виграти в лотерею - зароби собі на квиток »

Жанр: триллер

Рік виходу: 2013

Історія про те, як дрібний злодюжка завдяки завзятості і своїми переконаннями робить успішну кар'єру в журналістиці. Луїсу Блуму дуже потрібна робота. Він намагається влаштуватися в одну з контор. "Хто я? Я - трудяга, - розповідає він про себе роботодавцю - У мене є мета, мене вважають наполегливим. Я себе не обманюю. Мій девіз: «Хочеш виграти в лотерею -заработай собі на квиток».

Але роботодавця промова не надихає, він різко відмовляє Блуму: «Я не беру на роботу злодіїв».

Поворотний сюжет у фільмі - робота знімальної групи на місці автомобільної аварії, за якою спостерігає головний герой. Зрозумівши, за якою схемою заробляють на життя стрингери, Луїс Блум продає крадений велосипед і купує камеру. З цього моменту життя його змінюється. Він знімає автомобільні аварії, жорстокі вбивства, його сюжети приваблюють величезну кількість глядачів, гонорари новоспеченого стрингера ростуть. Заради кар'єри головний герой готовий в прямому сенсі йти по трупах.

Луїс Блум - герой неоднозначний, і чітко визначити своє ставлення до нього глядачеві буде вкрай складно. З одного боку, пробивний і цілеспрямований хлопець, який все ловить на льоту, швидко навчається і фактично з нуля видає високоякісний продукт, залишаючи позаду більш досвідчених колег. З іншого - безпринципний і вимогливий кар'єрист, якому плювати на людей і мораль.

«Стрінгер» - один з тих фільмів, які можна розбирати на цитати. PS. Цитати, які вам найбільше сподобалися з цього фільму пишіть нам у соціальні мережі : ВК ФБ. Найкращим ми подаруємо подарунки.

Питання, на які відповідає фільм:

•що таке професійна етика?

•кар'єризм - це добре чи погано?

•як не стати об'єктом шантажу власного співробітника?

•на які ризики можна піти заради успіху і кар'єри?

pic



pic

3. Одержимість

«Я змушую людей досягати більшого, ніж від них чекають. Це абсолютна необхідність. Немає на світі слова більш шкідливого і небезпечного, ніж слово «молодець»

Жанр: психологічна драма

Рік виходу: 2014

У центрі картини - студент консерваторії, барабанщик Ендрю Німан і маестро-диригент Теренс Флетчер. Основа сюжету - це напружені взаємини вчителя і учня.

Ендрю Німан мріє про те, щоб стати великим, і Теренс Флетчер, відчуваючи його самовпевненість, намагається вичавити з учня максимум, зробити з нього видатного джазового музиканта. Тільки методи його навчання часом доводять Німана до стресу.

Одержимість - ключове слово фільму. Ендрю Німан настільки одержимий своєю мрією увійти в історію джазу, що іноді, сам того не помічаючи, ставить під удар весь оркестр. Теренс Флетчер одержимий своєю метою знайти і виховати справжній талант. Багато хто не поділяють його жорстких методів роботи з учнями. Але в кінці фільму він пояснює суть.

Питання, на які відповідає фільм:

•який може бути мотивація творчої людини?

•припустимо навчання через стрес?

•індивідуальні цілі і цілі команди - що важливіше?



pic



pic

4. Два дні, одна ніч

Жанр: драма

Рік виходу: 2014

Перебуваючи на лікарняному, Сандра дізнається, що колеги по роботі в більшості проголосували за її звільнення, щоб не втратити річних бонусів. З'ясовується, що бригадир натиснув на співробітників, щоб вони прийняли таке рішення. З'являється можливість провести повторне голосування. І у Сандри є всього два дні на те, щоб переконати колег змінити своє рішення. Адже вона мати двох дітей, у неї іпотека. Вона ніяк не може позбутися роботи і жити на допомогу по безробіттю.

Сандра зустрічається особисто з кожним колегою і до всіх звертається з однієї і тієї ж проханням: «Я хотіла б попросити тебе проголосувати за мене, щоб я зберегла роботу». Фактично всім їм потрібно зробити вибір: або проголосувати проти Сандри і зберегти премії, або залишити її на роботі і позбутися грошей.

Реакція колег часом стає несподіваною для героїні: хтось кидається на неї з кулаками, хтось звинувачує в тому, що вона позбавляє сім'ї чесно зароблених грошей, хтось взагалі сором'язливо ховається за зачиненими дверима.

В кінці фільму Сандрі самій доведеться зробити складний вибір.

Питання, на які відповідає фільм:

•що ховається за безтурботними відносинами колег?

•чи варто боротися за свою роботу?

•як проявляється корпоративна культура компанії в кризові моменти?



pic



pic

5. Стажер

«Тільки не подумайте, що я нещасний. Зовсім навпаки. Просто в моєму житті утворилася діра, і мені потрібно заповнити її. Дуже швидко.»

Жанр: комедія

Рік виходу: 2015

Бен Уіттакер - 70-річний вдівець, якому сумно на пенсії. Одного разу він звертає увагу на оголошення про пошук стажорів пенсійного віку в одну інтернет-компанію, яка працює в сфері моди, іприймає рішення прийти на співбесіду.

В результаті декількох зустрічей з різними керівниками Бена беруть на роботу і призначають стажором засновниці компанії Джулс. Він з'являється в колективі, який не знає, як правильно реагувати на його появу, адже багато співробітників годяться йому в онуки.

Фактично починаючи заново будувати свою кар'єру, Бен поступово знаходить спільну мову з колегами і стає цінним консультантом для Джулс. Чимале значення у всьому цьому відіграє його багатий життєвий досвід.

Питання, на які відповідає фільм:

•чи можуть бути корисні для компанії співробітники 60+?

• як заслужити авторитет у новому колективі?

•як управляти компанією з співробітниками різного віку?



pic



pic


♥ Який фільм вам сподобався найбільше? Пишіть свої відгуки нам у соціальні мережі. Активним ми даруємо подарунки ♥

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ

Читай також:

Те, що варто подивитися [Українські фільми]

37 найкращих сайтів для того, щоб навчитися чогось нового

Використовуй час правильно: 20 корисних програм та додатків