А саме, 549,5 тис.грн. транспортного податку спрямували власники легкових авто до місцевих бюджетів нашого краю за чотири місяці 2017 року, які згідно з законодавчими нормами підлягають оподаткуванню.

Лідерами серед платників податку є юридичні особи, які перерахували до місцевої казни регіону 67 відсотків, або 366 тис.грн. від загальних надходжень.

Внесок власників вартісних авто – фізичних осіб склав 183 тис.грн. транспортного податку.

Довідково: платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально. Юридичні особи сплачують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об'єкта оподаткування, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, необхідних для розрахунку податку, отриманих від органів внутрішніх справ. Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року.

Інформує ГУ ДФС у Рівне нській області.