(*Головним подарунком на 8 березня вважаються квіти. Без них просто ніяк. Проте важливо знати, які квіти дарувати, а які краще не потрібно підносити своїй коханій.*)

Перше кохання

Ви нещодавно разом, ви ще не до кінця вивчили її смаки? У такій ситуації ідеально підійдуть тюльпани з ще не повністю розпущеними бутонами – символ початку життя та приходу весни.



pic

Врахуйте її вік, намагайтеся підібрати композиції з квітів світлих тонів – конвалій, підсніжників, білих хризантем. Світла гамма букету натякне на свіжість, чистоту і чарівність юності.

Подружнє життя

Проживши разом певний час, ви вже досить добре пізнали один одного, засвоїли для себе звички та особливості характеру партнера. Підкресліть ці особливості правильно підібраним букетом – червоні тони вкажуть на палкий темперамент і пристрасність коханої жінки.



pic

Підійдуть червоні, бордові троянди, тюльпани. Об’єднані в одну композицію червоні та білі троянди скажуть коханій про єдність і нерозривний зв’язок двох сердець. Якщо ваша друга половина скромна і сором’язлива, підійдуть гвоздики, лілії і троянди ніжних відтінків – від жовтих до рожевих. Дружина неординарна, творча натура? Краще орхідеї вам квітки не знайти.

Мама і теща

Літнім жінкам не варто дарувати темні квіти (наприклад, бордові троянди) – це може нагадати жінці про вік і зіпсувати святковий настрій.



pic

Універсальними квітами в цьому випадку є гвоздики і троянди ніжно-рожевої гами. Підійдуть також кущові хризантеми світлих тонів – пишність букету приємно здивує.

Колеги по роботі

Тут підійдуть «суворі» квіти – лілії, гладіолуси, кали – вони підкреслюють офіційність у відносинах. Хорошим знайомим і колегам на 8 березня можна подарувати іриси і нарциси. Квіти в горщиках – ідеальний подарунок для начальниці. У її кабінеті вони будуть декоративним елементом, що нагадує про ваше привітання. Гербери, цикламени та мускарі – найбільш підходящий варіант.



pic

Якщо ж спиратися на основні типи темпераменту людини, яких існує 4: холерик, сангвінік, флегматик і меланхолік, то дівчатам з різним характером і темпераментом сподобаються різні букети.

Квіти для дівчини-холерика

Для холерика, яка любить бути центром загальної уваги, у якої багато друзів і шанувальників, активної, з безліччю занять, захоплень і вкрай емоційній підійдуть букети холодних, спокійних відтінків, які будуть врівноважувати її темперамент. Найкраще вибирати сині, зелені або білі кольори. Ідеально підійдуть екзотичні квіти, наприклад, гладіолуси, іриси, еустома, альстромерія, гіацинти, фрезія, кала, амариліс. Можна зупинитися також на червоних трояндах, але обов’язково з довгими зеленими стеблами і з листям.



pic

Не варто складати яскравих букетів або вибирати насичені помаранчеві, червоні, яскраво-жовті квіти – оскільки ці відтінки можуть занадто збудити і без того бурхливу вдачу вашої подруги.

Квіти для дівчини-сангвініка

Сангвініку, в міру позитивній, добродушній і товариській, люблячій пригоди і яка захоплюється всім підряд, дівчині з більш врівноваженими емоціями, чия мова супроводжується виразними мімікою і жестами, що дуже часто подобається всім новим знайомим, але прискіпливій у виборі справжніх друзів підійдуть контрастні букети.

Не потрібно боятися експериментувати з поєднанням яскравих і барвистих відтінків. Але не забудьте врівноважити їх відтінками коричневого, темно-синього і зеленого. Помаранчеві гербери, тюльпани, рожеві троянди, конвалії, букет із синіх хризантем і жовтих гербер, різнокольорові троянди з зеленню аспарагуса – такі контрасти підкреслять енергійність дівчини-сангвініка і приведуть її в захват.



pic

Не складайте тьмяних, непоказних букетів без яскравих акцентів сангвінік не оцінить їх.

Квіти для дівчини-флегматика

Дівчата-флегматики нетовариські, малорухливі і беземоційні, вони постійно обмірковують свої слова і дії, але їх наполегливість і завзятість, сумлінність і відповідальність допомагають їм доводити справу до кінця. Вони люблять бувати на самоті, коли їх ніхто не підганяє і не заважає зосередитися.

Захват викличуть у них теплі, приглушені, «затишні» кольори. Світло-рожеві тюльпани, неяскравий бузок, сині гіацинти чудово підійдуть їм, можна також скласти букет з більш яскравих кольорів, але обов’язково розбавлений великою кількістю зелені. Особливу увагу варто приділити упаковці. Ідеальним буде букет в плетеному кошику.



pic

Постарайтеся обійтися без строкатих, яскраво-жовтих, оранжевих, насичено-рожевих букетів, і не використовувати екзотичних квітів.

Квіти для дівчини-меланхоліка

Недовірливій і яка постійно сумнівається дівчині-меланхоліку c низькою самооцінкою, консервативній і сором’язливій, малотовариській і ранимій, яка легко вибивається з колії, яка переживає з приводу і без, найкраще дарувати жовті квіти, так що сонячні гербери, жовті троянди або хризантеми будуть в самий раз, щоб підняти настрій вашої коханої.



pic

І останнє. Чоловіки, не економте на квітах! Жінки дуже емоційно ставляться до подарунків. Такі неприємності, як зламані квіти і зів’яле листя в купленому готовому букеті можуть серйозно затьмарити свято. Просіть продавця зібрати композицію на ваших очах – тільки так ви будете впевнені, що ваш букет створить незабутню атмосферу і зробить жінку по-справжньому щасливою!

Джерело