Безпека понад усе - головне правило для батьків. І ваше авто не виключення. Адже за статистикою, пристебнуті пасажири автомобіля мають на 70% більше шансів вижити та не бути травмованими, аніж ті, хто не їздить без пасків безпеки. (*Як обрати якісні крісла, котрі вам стануть у нагоді упродовж багатьох років - читайте далі.*)

Обирати варто за кількома критеріями. По-перше це віково-ваговий. Дитячі автокрісла поділяються на такі види:



pic Група 0+, (від 0 до 13 кг (0-12 міс.)

Оснащені ручкою для переноски малюка і немає потреби зайвий раз виймати малюка. Внутрішні ремені забезпечують належну безпеку та комфорт дитині.

Група 0, (вагою до 10 кг (0-6 міс.)

Це люльки, як у візочках. Такі використовують у разі медичних показань, оскільки мають низький рівень захисту.

pic Група 1, (від 9 до 18 кг (9 міс.-4 роки)

Безпека дитини завдяки ременям або столику безпеки.



pic Група 2, від 15 до 25 кг (3-7 років)

Ваш малюк буде у безпеці завдяки внутрішнім ременям, а також додатково ременям автомобіля.

pic Група 3, від 22 до 36 кг (6-12 років)

У них відсутній захист боковий, проте завдяки підкладці на сидіння, дитина вже самостійно пристебнута ременями безпеки автомобіля.

pic На що звернути увагу при виборі?

Розміри автокрісла. Незважаючи на вікову групу варто індивідуально підбирати дитині кріселко, адже є і кліматичні умови: взимку, у товстому комбінезоні не надто зручно, коли ремені і бічні підтримки надто тісні.

Кріплення внутрішніх ременів автокрісла повинні бути комфортними, міцними і надійними. Дитина самостійно не повинна їх відкрити, навіть якби захотіла.

Додаткові критерії при виборі автокрісла для дитини

Регулювання нахилу спинки. Прораховуйте час поїздки, якщо вона на більш дальні відстані - то малюку потрібен комфорт і варто обрати спинку із регулюванням нахилу спинки, аби дитина могла і лежачи відпочити.

Проблемою може бути і власне сидіння у кріслі, тут вам допоможуть тематичні оформлення. Із героями мультфільмів, казок і т.д.

Автокрісло обов’язково має бути зручним саме для ВАШОЇ дитини, тому обирайте саме із малюком таку важливу покупку.

Марка автокрісла. Як не дивно, але в області виробництва автокрісел, якість і висока ціна впевнено ідуть поряд. алде бренд і його ім'я потрібно підтвердити роками праці. Краш-тести, дослідження та європейські вимоги безпеки - основи. на котрі варто звернути увагу.