Малюк - то радість, натхнення та батьківська гордість, а також потіха для родичів та близьких. То чому б їх не порадувати подаруночками зробленими власноруч, більше того - "власноніж"? (*Відбитки ручок та ніжок стануть в нагоді і зроблять вироби ексклюзивними та оригінальним. Ловіть ідеї!*)

Відбитки на папері

Найпростіший варіант - змочити рученята та ніжки у фарбі та залишити відбиток на папері. Можна виготовити листівочку, альбом або ж маленький вітальний конверт. І в залежності від розміру ручок та ніжок розмістити відбитки. Листок можна розмістити в рамочку і вуаля - презент готовий!



pic Текстильні подарунки

Якщо ж вас відбитки на папері вже не вражають, варто спробувати зробити щось довговічніше. Наприклад - відбитки найрідніших ручок та ніжок, але вже на одязі. Це можуть бути світшоти, футболки, еко-сумки та ін. Потрібно обрати нетоксичні акрилові фарби, змочити потрібну частину тіла малюка й притулити до одягу. Далі все за правилами - змити залишки фарби з тіла, одяг залишити підсохнути та попрасувати виріб через тканину (аби малюнок не залишився на прасці). І ваш оригінальний презент готовий.



pic Горщики та прикраси

Горщики для квітів. кружки, тарілки, новорічні прикраси - варіантів купа. головне ваша фантазія та натхнення. Як і у випадку з текстильними виробами, кераміку теж модна прикрасити відбитками. Любій бабусі чай смакуватиме набагато краще, коли на посуді майорітиме відбиток рученяти онучка. Так само занурюємо частину тіла дитини у фарбу і залишаємо відбиток на потрібному предметі, змиваємо фарбу з тіла та залишаємо підсохнути. З огляду на те, який матеріал та предмет фіксуємо малюнок спеціально підібраними засобами: лаком, клеєм тощо.



pic Маєте гіпсові форми? Можна не просто зробити відтиск, а розпластати матеріал, залишити відбиток. Розмалювати і зробити прикрасу на ялинку. Додати блискіток, стрічок - і оригінальний, сімейний презент готовий.