Майбутнім мамам присвячені тисячі матеріалів та публікацій. А от наші любі татусі, почасти, опиняються "за бортом". І аби вони не відчували себе зайвими, а були в епіцентрі всіх подій і були готовими до несподіваних поворотів вагітності та появи малюка - ми вирішили вкотре їх підготувати. (*Тож татусі ловіть матеріал для ВАС!*)

Емоційність вагітної - не просто примха

Під час цього періоду її емоційність це не просто капризи - це узаконена гормонами форма прояву почуттів. Тому з нею треба розмовляти максимально коректно і ніжно. Не слід робити компліментів, безпосередньо пов'язаних зі змінами форм тіла. Ризиковано, що ваші слова будуть інтерпретовані по-іншому. Просто скажіть: "Ти красуня і взагалі класна!" Підтримуйте її, коли вона дивиться на себе в дзеркало.



pic Не будьте надміру дбайливим та й взагалі надто

До вагітності ви полюбляли гуляти, займатися активно спортом або ваше статеве життя було вельми бурхливим - все це можна втілювати і надалі, просто трохи "скинути обертів". В силу фізичних змін жіночого тіла та його можливостей. Не припиняйте звичних дій зненацька, тому що вагітна може додумати причину - надто товста, некрасива, нецікава. Її самооцінка й так надто крихка, хоча й не всі страждають на емоційні перепади.

Баланс між турботою та пильністю

Під час вагітності трапляються різноманітні випадки: хочеться шкідливої їжі, алкоголю, таблетки від болю. Тому ви, майбутні татусі, повинні знати, що виписує лікар, що радить, а що категорично заборонено. Запитуйте її, цікавтеся, врешті-решт - загугліть! Стежте за тим, щоб їй було комфортно фізично. Іноді вагітна жінка почуває себе так стоячи на колінах або ж притулившись до шафи. Все індивідуально.



pic Читайте книги та матеріали про вагітність

Починати можна відразу після побачених двох смужок на тесті. Дізнайтеся чим відрізняються триместри, що відбувається із розвитком плоду та зміною організму вагітної. Все це і не тільки допоможе вам краще розуміти вашу половинку, а й попередні три пункти.

Занотовуйте

Це допомагає оцінювати всі ситуації, повертатися до тих чи інших епізодів. Можна вести блог, відеоблог або який-небудь невеликий рукописний щоденник. Не у всіх вистачає сил і бажання це робити, але спробувати все одно варто. Іноді виходить навіть вельми чудово.



pic Мозок - викл.!

Іноді це необхідно, щоб не розбиратися у дивній ситуації. Навіть мало цукру в чаї може стати приводом грандіозного скандалу або ж водоспад сліз потече при спогляданні чого небудь. Це може трапитися навіть із абсолютно адекватними жінками. Часто несподівані реакції бувають саме під час першої вагітності, тому не дивуйтеся, а намагайтеся зрозуміти свою половинку. І все у вас буде ОК!