Школи починають приймати заяви на навчання дітей і досить швидко пролетить літо і наступить пора навчання. Але як підготувати дитину заздалегідь? До чого, окрім знань, її варто привчати - читайте у наступному матеріалі.

1. Розповідайте про школу - про особливості графіку, час проведення уроків, потребу вже сидіти за партами. Спрямовуйте на серйозне ставлення малюка до нового періоду.

2. Не кажіть, що буде просто і відразу. Труднощі не повинні стати для дитини несподіванкою, але ваша підтримка та віра обов'язково допоможуть та вселять віру.



pic

3. Охайний зовнішній вигляд, хороші вчинки - звертайте увагу на важливість цих моментів.

4. Донечка чи синочок повинні самостійно себе обслуговувати: чистити зуби, вмиватися, одягатися, акуратно складати речі, їсти. Це значно полегшить їхнє подальше життя і самостійність буде тільки "на руку".

pic 5. Режим дня. Привчайтеся лягати та вставати в один і той же час. Лягати не пізніше 9-ої години вечора. підйом о 7-ій ранку.

6. "Набивайте руку" Нехай малюк малює, виводить палички, гачечки,квадратики - одним словом, постійно тренує руку.



pic 7. Дбайливе ставлення до книжок, олівців, зошитів, своїх речей. Нехай це буде правилом - берегти майно.

8. Не стримуйте цікавість до навчання. Говоріть, відповідайте на всі запитання та хваліть за всі починання.

9. Не принижуйте гідність дитини. Навіть якщо він/вона вчинили погано - ніколи у присутності інших не принижуйте гідність, не кричіть та не читайте моралі. Краще вдома, наодинці обговорити все та зробити висновки.



pic 10. Не критикуйте вчителя у присутності дитини. Прагніть підтримувати вчителя, вихователя, адже дитина слухає та сприймає інформацію від них. Вони повинні бути гідним прикладом. Але якщо виникають особисті труднощі у спілкуванні - вирішуйте їх на лінії дорослий-дорослий. Без маніпулювання дитиною.