Антибіотики серед медичних препаратів є найбільш небезпечними для людського організму. Адже окрім користі (рятування від важких хвороб) вони "вбивають" і корисні клітини організмів. Про шкоду для дорослих знаємо, а що вже говорити про дитячі. (*Про те, як відновити імунітет малюків після прийому антибіотиків - читайте далі.*)

Антибіотики не мають вибіркової дії - знищення всіх мікроорганізмів, що потрапляють в поле їх дії. З однієї сторони це добре, адже немає потреби у використанні додаткових препаратів. Проте у медалі дві сторони - окрім збудників хвороби знищується і велика кількість тих, що відповідають за міцність імунітету.



pic Шлунково-кишковий тракт - найбільш уразливе місце організму під час курсу антибіотиків. Саме у шлунку, на думку спеціалістів, і є найбільша кількість бактерій, що дарують міцність організму. Бактерії допомагають засвоювати їжу, засвоювати з неї найбільш корисні та потрібні речовини. І так як більшість ліків ми приймаємо орально - уникнути "знищення" корисної мікрофлори не вдається.

Дорослий організм страждає після таких "курсів", що вже казати про ніжні дитячі організми. Дітям антибіотики наносять більшу шкоду, аніж дорослим. У малюків після завершення прийому дуже часто виникає дисбактеріоз.



pic Що варто вживати в їжу після прийому антибіотиків?

Фрукти, полівітаміни, кефір та інші кисломолочні продукти повиннв бути в раціоні малюка. Лактобактерії із кисломолочних продуктів мають схожу дію із мікрофлорою тонкого кишківника.

Щоденне вживання дитиною кефіру - один з найкращих методів боротьби із дисбактеріозом.

Лікар може призначити спеціальні профілактичні препарати.

pic Також приділіть увагу імунній системі - допоможуть у цьому полівітамінні препарати, фрукти, свіжі соки.

Так само, як і антибіотики так і підтримуючі препарати варто вживати тільки за призначенням лікаря!

Будьте здорові!