На перший погляд - це розвиток пам'яті дитини, хоча це тільки одна із переваг. (*Про що ще варто знати батькам - читайте далі.*)

1. Пам'ять

Регулярне вивчення віршів чудово позначається на пам'яті дитини. Вона розвивається краще та швидше. Як наслідок - малюк краще запам'ятовує інформацію зі шкільної програми та й ту, котру він просто чує.



pic

2. Мова та дикція

Мовний запас у дитини не настільки багатий, як у дорослих і саме заучування віршів допомагає його збагатити. І з кожним повторенням та виразним прочитанням - і думки дитині вдається краще і краще формулювати та висловлювати.

3. Словниковий запас

Правильні, літературні слова вже зовсім скоро з'являються у словниковому запасі вашого чада. Як наслідок - мова стає цікавішою та різноманітною.



pic

4. Образне мислення

Більше віршів - краща та розвиненіша фантазія. А образне мислення при вивченні вірша допомагає ще й чітко уявляти все, що відбувається у творі.

5. Сприйняття іншого матеріалу

Мозок дитини налаштовується на отримання та вивчення нової інформації, а тому ніби "розкачується" і засвоєння відбувається легше та простіше, аніж у інших діток.

6. Особистість

Як ви з дитиною обговорюєте вірші, розбираєтеся у питаннях, котрі вона ставить перед собою, аналізуєте - це допомагає гармонійно розвиватися особистості.



pic

7. Моральні цінності
Повчальні та правильні - вірші, в яких розглядаються життєві ситуації, робляться висновки про ту чи іншу подію. Малюк все запам'ятовує, що добре, а що погано і до яких наслідків може призвести.

Приємного вивчення віршів!